View Single Post
Staro 09.03.2006, 17:23
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Zdravo Srle.
1. Prijava je besplatna SAMO na sajtu Americke vlade ( http://www.dvlottery.state.gov ), a na njemu je formular aktivan samo u periodu okt-dec. Na SVIM OSTALIM sajtovima se placa, a zato oni uvek imaju formular, ti ga popunis kad god hoces, a oni ce umesto tebe da popune formular na sajtu US vlade (zato ti uzimaju pare). :-)
2. Stvarno ne znam ni za jednu organizaciju koja pomaze u takvim stvarima. Ja imam ovde rodbinu pa se nisam uopste bavio time. Moraces da se raspitas negde o tome... :-(
3. Ne vidim vezu izmedju posla i vize. Ti dobijes vizu, sa njom moras da udjes u US u roku od 6 meseci. Od tada zivis u Americi. A kada ces (i da li ces) naci posao, trazis ga, isto ti je kao u Srbiji, niko te ne pritiska da nadjes posao u neko odredjeno vreme (sem novacnika, naravno).
4. Posao ces ovde i naci samo preko interneta. Ima sajtova sa oglasima gomilu, izlazi dosta oglasa iz nase struke. Ja sam posao nasao posle ravno 3 meseca. Prvog meseca cekas papire (broj socijalnog, ID, vozacku, itd...), a posao sam trazio 2 meseca. Pise na blogu o svemu tome. ;-)