Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic
Huligana imas svugde. Da li zaista mislis da se takve stvari ovde ne desavaju? Mozes ziveti u najbezbednijem kraju gradu, a da ti to ne bude nikakva garancija. Celo vreme mog boravka u Chicago-u sam ziveo u delu grada Bucktown. Jako lep deo grada, veoma bezbedan. Ali isto tako znam da su par meseci pre mog dolaska novine na sav glas pisale o dve studentkinje koje su pretucene i opljackane od strane neka dva idiota na sred ulice kojom sam ja prolazio par puta dnevno. Sta sam ja trebao da uradim, da se ne selim u Chicago zbog toga? Nemoj molim te pogresno da me shvatis. Vecina nas je dosla ovde jer smo zeleli da promenimo neke stvari. Mozda je tebi jedina zelja da zivis u zemlji gde ljudi imaju drugaciji mentalitet. Ako dodjes ovde to ces i dobiti. Ali to, po mom skromnom misljenju, nikako ne znaci da ce sve biti ruzicasto i da neces imati i poneku neprijatnu situaciju.
|
Kakva će kazna biti tim huliganima iz Chicaga kada ih policija uhvati? Hoće li ih istog dana pustiti da slobodno šetaju po gradu?
Znaš kakva je kazna u BiH (Federaciji)? NIKAKVA! To je razlika konkretno između USA i BiH. I koja je poruka delikventima u BiH? Radite slobodno to što ste i do sada radili, jer kazne nema!
Znaš šta je onaj maloljetni idiot, što je nožem ubio pokojnog Denisa Mrnjavca u tramvaju u Sarajevu, rekao policiji kad su ga hapsili? Rekao je: "Ne možete mi ništa!" Znaš li da konkretno po Sarajevu hoda slobodno na desetine registriranih kriminalaca, narkomana i ubica, što punoljetnih, što maloljetnih?
Ovo sve pišem za BiH. Za druge balkanske države se ograđujem, možda tamo tužilaštvo i sudstvo radi svoj posao bolje nego ovdje.
Ne govorim ovo konkretno tebi, dejancicu, nego svima koji kažu da se takve stvari dešavaju svugdje. Istina, dešavaju se, ali negdje se za ubistvo dobije smrtna kazna, negdje 20 godina, a negdje ništa, a poruke koje se na taj način šalju kriminalcima su jasne. Eto, samo u tome je razlika.