@Marko
Sumnjam da ce neko moci da ti da tacan odgovor na tvoje pitanje. Ono sto sam ja saznao, a moci ce da me ispravi neko ko vec zivi u USA (npr. Meelosh) je, da za dvoje ljudi, za normalan zivot (iznajmljivanje 1-sobnog stana, placanje svih dazbina, klopa itd), potrebno oko $2000 za jedan mesec i da najveci deo toga ode za rentiranje stana. E sad, ako ti ides sam, verovatno ti je potrebno manje para (narocito ako bi delio stan sa nekim). Mislim da ti je potrebno najmanje 2 meseca da se tamo snadjes... samo ti je mesec dana neophodno da ti stignu svi papiri.. Ono sto bih ti savetovao je da se stvarno potrudis da pronadjes nekoga (makar to bio 6-ti komsija tvog komsije ko zna nekog ko zivi u americi) i da ti ta osoba posalje najobicniji e mail u kome kaze da ce te on primiti i pomoci ti u prvih par meseci. To ti je jako vazno jer ce te u ambasadi pitati sta ces i gde ces kada stignes u ameriku, a pitace te i za adresu gde da ti posalju green card. Pretpostavljam da postoji varijanta da im ti kazes da trenutno neznas tacno gde ces i da ces te informacije dati pri ulasku u ameriku.. ali mislim da je ova prva stavka bolje resenje.
Da rezimiram... mislim da je najmanje $4000 u banci nesto sto bi te mozda izvuklo na razgovoru ako nemas pozivno pismo..
Neka me neko ispravi ako ima preciznije informacije..
Pozdrav
|