Treba napomenuti da su se stvari malko promenile od 2008 i 2009 godine. Tada je bilo 200x teze dobiti bilo sta. Cela drzava je bila u kolapsu. Sada su banke dobile pare od drzave i mogu da rade ono sto su i ranije radile (oprobana varijanta), deliti kredite sakom i kapom....dok traje, traje....kada pukne, opet ce im drzava dati pare...i idemo ponovo :-)
Sto se amexa tice, kao prvo kada pozoves njih telefonom javi ti se odmah osoba (nema nikakvih automata i sl). Preko njih mozes kupovati karte za bilo sta (a cesto i za rasprodate utakmice itd). Kada kupis avionsku kartu preko njih, osiguran ti je prtljag...osigurana su ti razna cuda.....ako se dese problemi na aerodromu i sl, samo ih nazoves i sve sredjuju. Stvarno su ekstra. Poeni i ostalo su posebna prica. Ja imam samo firmin Amex, ali koristim Chase Saffire koji pokusavaju da im naprave konkurenciju. Cena kartice je slicna ko Amex (nekih 95$ godisnje). Ja sam prezadovoljan i daleko mi se vec isplatilo. Kao prvo, imaju odlicnu promociju gde vec u startu mozes isplatiti par godina te kartice samo u poenima. Potom, isto vazi ovo za telefon...odmah se javi osoba (amerikanac....ne tunguzija) i sve sredjuje. Sto se poena tice, ako rezervises avionske karte preko njih, dobijas jos 20% poena na to. Poene mozes koristiti za sve i svasta i nisu ograniceni jednim miles programom, nego mozes prebaciti gde god hoces (ili kupiti kartu preko njih). Ono sto je meni jako bitno su i ta silna osiguranja koja su mi nekoliko puta ustedela novac (kod rentala).
|