View Single Post
Staro 24.06.2012, 15:54
hope's Avatar
hope hope je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2011
US lokacija: So Cali
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

ovako, razumem se jedino u 2 stvari. odjavu prebivališta i antibiotike.

što se tiče odvjave. moji su matorci izdavali sobe pre. imamo veliku kuću sa puno soba i izdavali su. i neki momci su živeli tu godinama i tu su bili prijavljeni. neki od njih su se preselili u Švicu, Australiju, Kanadu, Nemačku, Švedsku pre 10-20 god i još su kod nas prijavljeni, nikad nisu ni odjavili prebivalište. dan danas im tu stiže poziv na glasanje, računi za porez, itd. i nikom ništa. zabole ih. tako da ako se slučajno ne odjavite, nikom ništa, državu uopšte nije briga.

a što se tiče antibiotika. ljudi ne smeju da se leče na svoju ruku. antibiotike ne smete uzimati ako imate prehladu ili kijavicu ili alergiju, jer nemaju ni 0% delovanja na te bolesti. samo ćete poremetiti crevnu mikrofloru i floru na koži i izazivate druge bolesti. valjda su i tu lekari to naučili i izbegavaju. antibiotik se uzima ako neko ima infekciju bakterijama koja se ne može drugačije lečiti. i to se u laboratoriji određuje koji se antibiotik treba uzimati za određenu situaciju i određeni soj bakterije. antibiotik nema delovanja na gljivice, kvasce i viruse, ne utiče na simptome gripa i ništa slično. i u Srbiji su zabranili slobodnu prodaju antibiotika. hteo sam da uzmem i nisu mi nikako dali bez recepta. apoteka mora da pošalje recept u ministarstvo zdravlja za svaki prodat antibiotik. inače gubi dozvolu za rad.

šta se može desiti ako se uzimaju antibiotici? moja mama je imala manju operaciju prošle godine. za svaki slučaj davali su joj antibiotike 5 dana. ti antibiotici su joj uništili prirodnu korisnu crevnu floru i teško se razbolela. umesto dobrih bakterija naselile su joj se loše bakterije: Clostridium difficile. jer nisu imale nikakvu konkurenciju. i preuzele su kontrolu. 3 meseca je ležala u bolnici. imala je teške prolive, povraćanja, temperaturu, vrtoglavice, nesvestice, oslabila je, jedva je ruku mogla da podigne. i tek joj je treća terapija jakim lekovima uspela ubiti tu bakteriju. ona je preživela, ali su nam rekli lekari da neki nisu preživeli. i sad mami piše u kartonu da joj NE SMEJU lekari dati antibiotike.

nemojte nikada uzimati antibiotike ako vam lekar nije rekao!