Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
Kada smo zivjeli u zadnjem stanu kojeg smo rentali, uspio sam ubaciti klauzulu da ako promijenim posao da mogu raskinuti ugovor i iseliti ranije. Ovo sam iskoristio i bez ikakavog penala iselio kad smo kupili kucu.
Ovo vjerovatno nije moguce ako rentate od kompanije, ali ako rentate kondo onda mozete mijenjati ili traziti dodavanje nekih stavki u ugovor.
|
Zato i ja volim obicne gazde. Ja kod proslih nakon isteka prvog ugovora nisam ni imala ugovor nego iznajmljivala mesec po mesec. Kad je video da smo gazda, nije ni trazio da imamo novi ugovor. Totalno su bili korektni ljudi. A kad sam zivela u apartmanu, jednom sam morala da platim 500 dolara taksu sto sam ostala SEDAM DANA duze nakon isteka ugovora a taj mesec sam uredno platila pride na tih 500 dolara (2 nedelje nakon carskog reza sam se iselila, sedam dana nakon operacije nisam bila ni za sta kamoli za selidbu ali to njih ne interesuje, masinerija i birokratija je bez srca i izuzetaka). Drugi stan sam iznajmljivala samo na 2 meseca ali placala 3 jer im je to min lease. A sa zivim ljudima koji su vlasnici kuca uvek moze "prorated" ili da ti racunaju tacno dan pod dan odkad ti odgovara.