Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica
Ja mislim da žele da povise kriterijum i smanje vreme čekanja. Trebaju im visoko-kvalifikovani emigranti , sa radnim iskustvom, sa dobrim engleskim, mladi i sa decom, sad i odmah.
Koliko sam ja cula gornja granica za maksimalan broj bodova će biti 35 godina, povisiće kriterijume za engleski i to najverovatnije 7 poena is svakog modula IELTS testiranja i povisiće kriterijume za visoko obrazovanje. Ko bude uspeo da skupi ove poene ići će vrlo brzo. Ovo su za sada samo nagađanja sa www.canadavisa.com. Krajem godine ćemo sve tačno znati.
|
Najveci problem je bio sto ljudi koji prodju bodovni sistem, dodju u Kanadu i onda se ustanovi da se njihovo obrazovanje ne priznaje, pa uglavnom u pocetku primaju socijalnu pomoc i rade poslove za koje nisu kvalifikovani...
Stoga hoce da favorizuju nacine imigracije gde vec imate obezbedjen posao, pa prakticno sa prvim danom dolaska se bolje uklopite u drustvo....
Takodje ce ubuduce (tako se bar prica) za sve vrste imigracionog programa biti obavezno polaganje jezika...
O sudbini trenutno suspendovanih FSW i Business programa, niko ne zna dalju sudbinu i da li ce uopste biti vraceni kako mogucnost 2013.
Inace licno mislim da ovo suspendovanje ima veze i sa eknomskom krizom, jer su zatvorlili nekoliko imigracionih office-a, a njihove predmete prebacili u druge gradove, tako da se sigurno stvorila ogromna guzva papira koje treba obraditi..