View Single Post
Staro 27.07.2012, 18:07
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Bora, ja zivim u Phoenixu od 2009 i nista ne prepoznajem od ovoga sto si napisao. Ja nemam pojma o cemu pricas.

Kriza i poslovi su otisli strmoglavo dole, zato sto su najjaci poslovi bili vezani uz housing and construction. Kako je market pao, tako je sve otislo u sunovrat. Sad je situacija daleko bolja, poslova ima, cijene su pristupacne, mislim da je standard ok, pogotovo za nekog ko dolazi sa Balkana. Nije preskupo kao LA, SF etc.

Sto se tice kriminala, naravno postoje dijelovi grada u kojima ne zelis da se izgubis ali ja nikad nisam osjetila neku nepriliku. Nedavno je bio skandal kad se otkrilo da su izvjestaji o Phoenixu kao gradu sa najvise kidnapovanja u USA totalno netacni.

Ako imas jos kakvo konkretno pitanje, rado cu ti odgovoriti. Sto se tice novih imigranata, ne racunaj na drzavne pomoci, ni za sebe ni za djecu. Nista ne dobijas bez 5 godina zivota ovdje. tako da u se i u svoje kljuse ...
Da je vruce, vruce je. To je nesto na sto se nikad ne naviknes. Mozda zvuci glupo ali meni je pocelo opasno da smeta sto je svaki Boziji dan suncano. Cak i zimi kad je hladnije, opet sunce udara. Par puta kad padne kisa ili je oblacno, nema sretnije osobe od mene
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote