View Single Post
Staro 31.07.2012, 08:46
Yannick Yannick je offline
Član

Datum prijave: 28.07.2012
YU lokacija: Rusija/Srbija
Nepromenjeno

dakle prevodim skolsku diplomu, svedocanstvo samo ako traze?

hvala svima na odgovorima. nazalost tu nije kraj mojoj muci.

ja ne znam kako, ja sam aplicirao 2010 i tek sam pre nekoliko dana dobio mail da proverim status i vidim da sam izvucen za 2012, broj oko 31000. ocekivao sam pismo 2011 od njih koje nikad nije doslo, tako da sam ja to i zaboravio.
ipak ja sam poslao formulare juce (30.07.2012)

pritom vec 5 godina zivim u moskvi pa neke papire radim duplo u jednako neefikasnoj administarciji kao nasoj. znaci 2x policisji dosijei + svi dokumenti prevod, overa itd (mada joh nisam tacno ni proverio sta prevodim na koji jezik itd..)

e sad ja hocu svoju dugogodisnju devojku da ozenim da dobijemo zajedno GC, varijanta ja dobijem, odem, pa ona dodje i vencamo se tamo - nam ne igra, iz vishe razloga: US nije prioritet trenutno vec porodica i nismo egzistencijalno ugrozeni da nam je neophodno ali je svakako lepse i "legalnije" za zivot od Rusije gde smo trenutno u nekoj "sivoj" zoni i iskoristili bi sansu za USA ali ne bi mogli da odemo odmah.

jedini termin koji smo mogli da izbunarimo za vencanje je 4-18 sept. u grckoj dok smo na odmoru - super romanticno ali evo problema - sletim, 19og sept otkucamo update DS230 za mene, nov za nju (pod pretpostavkom da oboje pre odlaska na more obezbedimo sva dokumenta i prevode) i posaljemo DHL-om u Kentucky. racunam da cim (ako) dobijem "drugu kovertu" tj mail do odlaska na more, pomerim intervju na 27-8 sept da bi oni imali vremena da posalju to nazad u ambasadu u Moskvi. Postoji opcija da posaljem 5-6og sept odmah iz grcke ako nadjem termin za vencanje.

Koliko ovo zvuci realno? ovo mi je vec sad cimanje decenije, pitanje je, da li taj utrosak energije para i vremena uopste u datim okolnostima ima sanse da rezultira izdavanjem vize do 30-og sept??

Molim za savet

Last edited by Yannick; 31.07.2012 at 08:46. Razlog: slovne greske