Citat:
Prvobitno poslao korisnik pcelica
Naravno da su iskustva razlicita od coveka do coveka, i umeca pojedinca da se snadje u nekoj okolini ili ne snadje. Mene zanima da li sa minimalnom platom moze da se pregura mesec bez gladovanja? Jer kontam da sigurno necemo naci neki wauuu posao za pocetak.
I kakav je koji deo grada? Konkretno me zanima koji je najbolji deo za jednogodisnju bebu i koliko je skup taj kraj? Kakvo je stanje sa vrticima i kolko kostaju?
|
Pcelice ja imam dobru platu za kraj u kom zivim (nisam u Feniksu) ali jos uvek ne mogu da priustim da stavim dete u obdaniste koje je 825 dolara mesecno. Muz je cuva. Mada naravno to nije fiksna cena, u mestu gde sam zivela prethodnoje bilo 450 dolara ali da nosis pelene i hranu. Ovde u ovih 825 ne nosis nista. Obicno u toj varijanti dok je dete pre 5 godina neko sedi kuci sa detetom. Posle pet moze u javnu skolu pa se ne placa. A sto je starije jeftinije je.
Evo ja gledam neke sam nasla na netu ali ne vidim cenu (Feniks)
klikni
klikni za jos u Fenisku pa idi na sajtove i probaj da nadjes cene.
Ako radis za minimalac 7.5 dolara (ne znam tacno) nedeljno, zaradjivaces oko 1200 dolara bruto plate (pre poreza i zdravstva). Zdravstveno za porodicu od troje je obicno oko 300-400 dolara ako radi jedna osoba. Porez mozda uzmu oko 200-250 dolara. Ne ostane mnogo. Ako dve osobe rade za minimalac eto vidi pa racunaj. Ali naravno ti koji rade za minimalac cesto rade i po 16 h dnevno i vise poslova (ako su srecni da nadju nesto sto se uklapa).
Evo kazu da je cena za obdansite od 100 do 400 dolara po nedelji (znaci mesecno od 400 do 1600 dolara sve u zavisnosti od lokacije).
klikni
Napomena: ovo su sve moje pretpostavke, nek neko ispravi ako zna tacnije jer nisam nikad radila za minimalac pa ne znam bas