View Single Post
Staro 25.08.2012, 15:40
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Ma nije da se ne prizna,ja i moj suprug obadvoje dodjosmo ovde samo sa srednjom skolom,ne racunajuci moju jednu godinu fakulteta.Ja sam mu pokazala diplomu iz srednje skole(na makedonskom -nisam pravila nikakav prevod na engleski),nije ih interesovalo mnogo,dobila sam poso.E sad zavisi i kakav poso hoces da nadjes.Ti kazes da si kuvar i to bi mogo i ovde da radis,ne treba ti diploma.Ako hoces da dodjes kao profesionalac,kompjuteri,biznis,inzinjer i sl,onda da,treba da pokazes i da dokazes,sve sertifikate i diplome sto ih posedujes.Ja iskreno sad hocu da zavrsim neki kurs,da bi nasla placeniji poso.Ima ih razlicitih,od 6 nedelja online ili u kampusu,pa do stvarnih studija 2,3,4 godina,tako se krecu i cene od 400/500 dolara po kurs-u pa do 40 000 za odredjene studije.Ja iskreno se drzim one,stepenik po stepenik,ne mora sve odjednom.I ja sam dosla ovde pre samo godinu i po dana,sa dvoje dece,i ne mogu da se pozalim,evo pre nedelju dana smo se vratili i sa prvog odmora u Makedoniji.Nije lose ovako,ali moze i bolje normalno ako se zavrsi neka skola.I to je sve normalno bolje dok su deca manja.