[QUOTE=joga;31339]Svasta.Da li to znaci da ako nemam nikoga u US koga bih upisala u taj formular(kao sto nemam) da onda i ako dobijemo GC ne mozemo otici u US?To mi bas suludo zvuci,zasto bi svaki GC dobitnik morao da poznaje nekoga u US?
[/quote]
Veruj mi da je to vrlo razumno sto traze i sad iz mog iskustva ja da sam na njihovom mestu ne bih pustio nikoga u US ako nema ili nekog od rodbine da mu pomogne da kod njih boravi u prvo vreme ili da ima bas dosta novca.
Evo konkratno da ti kazem da je nas dvoje kosta 20.000$ znaci onaj prvi osnovni deo tek toliko da se malo 'snadjes' i dok ti dodju dokumenta a eto isli smo bez ikoga. (naravno stavili smo 'nekoga' na formular cisto eto poznajemo nekog).
US je vrlo skupa naravno ne morate vi ici u tako skupe oblasti u pocetku ali i dalje ce Vam trebati em pomoc em dosta novca da se snadjete za prvo vreme. Za kasnije se ja ne brinem ali taj pocetak je haos. Na primer tesko ces rentirati stan bez kreditne istorije ili bez plate (jer niko nece da iznajmi osim u nekim zabitima) a platu mozda neces imati odmah cim dodjes. Znaci boravak u hotelu...
[quote]
A sto se tice mojih pitanja sada,ista buh postavljala i da imam GC,pa ce nekome vasi i odgovori drugih sa foruma biti korisni.Inace uvek volim da sve pripremim i izkalkulisem na vreme a to je sada...jer svakako planiram u sto skorijem roku da apliciram za vizu ili ucestvujem u GC lutriji,tako da ne bih o tim stvarima da brinem tek ako nas izvuku,jer i nemam ja bas puno vremena-u svetu glume 29 je mnogo vise,skoro kao psece godine:) tako da ako dobijemo vizu krecemo istog trena,a pre toga se raspitujemo i pripremamo teren.U Srbiji je sve primitivnija atmosfera i losija sitacija na mnogim poljima...pa odlazak nije sporan,samo nadam se da ce taj odlazak biti u LA.
[/quote]
LA je takodje mnogo skup za 'pocetak'. Ja bih izbegavao Kaliforniju, New York i slicno dok ne nadjete prvi posao. Kad nadjete posao onda se situacija menja drasticno.
[quote]
ps:jel tacno da ako sada apliciramo za lutriju u Ameriku mozemo doci tek za godinu i po do dve dana,znaci ne pre maja 2014?[/QUOTE]
tako nekako...
|