Cestitam na poslu, kao sto i sam kazes treba odmah prihvatiti sta se nudi, mnogo je lakse traziti bolji posao kad vec imas jedan, nego sedeti i nrvirati se sto pare klize a nema prihoda. Sto se tice osiguranja, ne znam tacno kakvi su to planovi, ali bi trebalo da imas detaljno koliko za koji placas i sta ti je sve pokriveno. To mora poslodavac (obicno Human Resource) da ti obezbedi, sa svim detaljima, kako bi mogao da odlucis. Ako ti nisu dali slobodno ih pitaj za detalje, koliko ce da ti odbijaju od plate za koji. Mozes i da istrazis preko neta da vidis sta kaze ta firma koja je provajder osiguranja. Sto se tice zubnog, to nije nesto posebno, ali nije ni lose, ja placam za porodicu, neka relativna sica, ali svo troje imamo po 1500 godisnje, pa smo skoro potpuno zavrsili sa popravkama, zamenama plombi, krunicama i sl. Obicno ti za vece intervencije plate procenat troskova, a za redovno odrzavanje zuba, pregled i ciscenje sve pokrivaju.
za 401(k) mislim da imas detaljno na forumu, da, to je odvajanje za penziono i nije lose, jer te tera da stedis. Odvaja se novac pre oporezivanja, ali uz klauzulu da ne mozes da ga podignes i trosis. Ako ti bas zaguisti, mozes, ali prvo moras da platis porez. Obicno je limitiran na (oko) 5% godisnjeg prihoda ili koji procenat vise. U dobrim firmama na ono sto ti odlucis da odvajas, firma doda jos toliko.
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
|