USA or GERMANY
Pozdravljam drustvo !
Treba mi vasa pomoc oko odlucivanja gde ziveti pogotovo pomoc onih koji su vec napolju u USA.
Naime izvucen sam za daljnje procesiranje i broj mi je 24???. Poslao sam papire sto sam prije mogao i sada sam na cekanju. Bio sam u USA sa h2b vizom 6 meseci i stvarno je bilo super i stekao sam prijatelje bas prave amere koji su i bili kod mene u Subotici ove godine. Oni ce mi biti garancija jako su sretni zbog nas i cekaju nas oberucke itd itd.Ali naravno green card jos nije zagarantovan !
Ozenjen sam imamo sina koji je 5 god i zena je trenutno u 6-om mesecu trudnoce. Eletro-monter sam po struci sa 12 god iskustva.
E sad druga strana !
U medjuvremenu sam dobio madjarski pasos tako da mogu raditi i ziveti u EU.
Plan je bio da nadjem neki bilo kakav posao u germany i odem da ustekam kintu radi sto lakseg iseljenja u USA.
Roditelji su mi radili u Nemackoj 70-ih god tako da znaju jezik sto se za mene ne moze reci a ni za moju porodicu. Otac i je otisao u Nemacku prije 2 nedelje i naso posao sebi i meni kao elektro monteri u jednoj veoma ozbiljnoj i jakoj firmi. Sa druge strane rodbina koju imamo tamo na veliko iznenadjenje svih veoma zeli da pomogne itd. Sve se dobro namesta za nas u Nemackoj !
Izvinite sto vas smaram ali sve ovo sam napisao da bi dobili neki uvid u moju situaciju.
Googlao sam o svemu da gde je bolje ziveti jer naravno svi mi ocemo da emigriramo zarad boljeg zivota.Neke stvari su bolje tamo neke bolje u germany jednostavno neznam da odlucim. Da nemam Madjarski pasos tu ne bi bilo dileme i da cale nije nasao ovako dobar posao ali ovako verujte mi poludecu. Kao da mi se dvojca macuju u glavi. Jedan kaze usa a drugi germany.
Molim vas verovatno ima ljudi koji su vise upuceni od mene u ekonomiju i buducnost tih drzava i iz iskustva onih koji tamo zive pomozite da odlucim.
Glupo zvuci ali stvarno mi treba pomoc oko odluke !
Hvala unapred !
|