[QUOTE=vrhunski;32032]
Po mom iskustvu resume ti je 50% obavljenog posla za zaposljavanje ako te pozovu i ako stvarno znas to sto pise da znas zaposlice te. Ako hoces da budes brzo zaposlen spusti malo kriterijume i sve ce biti ok. Ja sam otvoreno slagao u Resumeu (stavio sam da sam radio mnogo nizu poziciju nego sto sam stvarno radio) i meni je regruter na to rekao da sam dobro uradio jer resume ti sluzi da mislead regrutera da te pozove. (njegove reci a radi 15 godina taj posao) Ti trebas da uradis sve da njega na neki nacin namamis da te pozove a posle sta bude bude :). Meni su samo posle trazili da napisem pravi da imaju cisto za arhivu sta sam stvarno radio :)
[/QUOTE]
Slazem se sa delom da rezime radi pola posla. Bez dobrog rezimea je tesko otici korak dalje. Treba pogledati na internetu i naci cete mnogo dobrih primera kako napisati dobar rezime. Ja sam primetio da se samo po pitanju formata rezimea situacija za par godina dosta promenila. Treba odvojiti dosta vremena, konsultovati se sa drugim ljudima koji su u slicnoj situaciji, istraziti firmu kod koje se prijavljujete i sto je vise moguce prilagoditi rezime njima i njihovom oglasu, a onda prijava i cekanje. Medjutim...
Moje misljenje je da si regruteru rekao da si sve istinito napisao on bi opet rekao da si bas kako treba uradio. Ista ona varijanta kao kada neko odvali nikad gluplje pitanje, a oni prvo kazu: Hm, good question. :-)
Po meni kod prijava za ozbiljne strucne poslove treba izbeci laganje. Ti si uslovno receno slagao na svoju stetu, neki rade kontra. Ubiju se od laganja i preuvelicavanja. Kad im procitas rezime jedino im nedostaje iskustvo u voznji space shuttle-a, a i to bi imali nego u Srbiji bas i nemamo toliko mnogo rent a shuttle agencija pa je bio problem naci slobodan termin. Ne treba pretpostavljati da ih mrzi da zovu pa nece proveriti sta ste sve napisali. Mene su proveravali u Srbiji. Nije ih mrzelo da okrenu +381...