Tema: Dv-14?
View Single Post
Staro 09.10.2012, 13:33
NinaPetra:) NinaPetra:) je offline
Član

Datum prijave: 09.10.2012
US lokacija: LA, NY, MI
YU lokacija: Jedna varosica, pa Bg, pa Pariz...
Nepromenjeno

Dobar dan svima i srecno! Prvi put se prijavljujem ove godine, a imam jednu nedoumicu. Naime, zivim u pariz poslednjih 6 godina i tek sada sam u procesu dobijanja boravisnih papira( cekala sam ispunjenje uslova: 5 god na teritoriji, skolovanje dece...), nadam se pozitivnom odgovoru. Za slucaj da se proces odugovlaci, sto je verovatnoca,pa ostanem u istom statusu do septembra 2014, da li smem prijaviti Srbija kao zemlja rodjenja, a dati parisku adresu za eventualni intervju u njihovoj ambasadi u Francuskoj? Cini mi se da sam procitala da njih bas briga da li sam trazila papire druge zemlje. Ono sto mi je najbitnije: da li da spakujem kofere i pravac Bg, ako me izvuku i ne pominjem Francusku ili bih mogla da to odradim ovde? Malo mi rizicno da se pojavim na fr granici sa srpskim pasosem, a u njemu istekla fr viza i vazeca americka? Za svako slucaj bih da zavrsim i francusku carte de sejour, za ne daj Boze, ali ako bih morala da biram, ipak bi pobedio Green Card:)
Nadam se da pitanje nije previse konfuzno i izvinjavam se na duzini posta. Hvala unapred