Tema: A Kanada?
View Single Post
Staro 30.10.2012, 19:22
botexag's Avatar
botexag botexag je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.12.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica Prikaz poruke
Mene je jedan naš član na krstarici ubedjivao da je u stvari najlakše otići za Kanadu ako odeš turistički i zaposliš se. U tom slučaju turističku vizu promeniš u radnu vizu i nakon godinu dana apliciraš CEC (Canadian Experiance Class) i eto ga permanent resident.

Ne znam, na kraju sve što mi je rekao u stvari ima smisla. Dakle, čim sletiš kreneš da tražiš posao, ima tu i naših ljudi, a tu je i monster.com, craigslist... On kaže da i nije tako teško pronaći poslodavca koji će uraditi LMO, zato što je potražnja za radnicima u CA vrlo velika. Da li je tako u svim provincijama ili ne, ne znam, ali nije mi logično da jeste. U stvari verujem da je u Ontariu teže naći takvog poslodavca a na severu ipak lakše.

Ovo zvuči daleko brže i jednostavnije (i jeftinije), tako da što više razmišljam sve mi se više svidja.
Prvo sto svi mora da shvate, da biste emigrirali u Kanadu, morate im ponuditi nesto sto njima treba. Drugim recima treba vase zanimanje da je trezena profesija.
Kada se kaze da dodjes na turisticku vizu, to znaci visa visitor bez mogucnosti za rad. A da li cete konkurisati za tu vizu tako sto cete uplatiti turisticki aranzman, dobiti garantno pismo rodjaka ili prijatelja, poziv na sajam ili poziv na poslovni razgovor..to je sam inidividualna stvar..uglavnom ne mozete raditi dok boravite u Kanadi

Kada dodjete u Kanadu, osim ako nemate neke prijatelje koji vam mogu obezbediti neki poslovni intervju, idite u manje gradove, turisticka mesta ili ako ste avanturisti trazite posao u severnijim pokrajinama.
Trenutno su Manitoba i Saskatchewan veoma 'popularna' mesta gde traze puno radne snage. Svakako uspeh zavisi od vas samih. Za sve strance vazi da u vecini slucajeva moraju imati LMO ili PNP nominaciju da bi mogli da rade. Stoga je svejedno da li aplicirate iz Kanade ili iz vase zemlje. Ali ako nemate uspeha sa trazenjem preko interneta, uveren sam da licno pojavljivanje na razgovorima donosi uspeh.

Pogledajte malo pojedinacno PNP programe svake pokrajine, daju vam mnogo vece mogucnosti za imigraciju nego sto je to FSW.
Reply With Quote