View Single Post
Staro 06.11.2012, 23:47
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik peja Prikaz poruke
Moji razlozi za odlazak (ako me izvuku) u Ameriku...

Živim u Srbiji od 1995g. i nikad se u Srbiji nisam osećao kao da sam na svome, u redu imam kuću (porodična) u kojoj živimo i tu sam zasnovao porodicu, ali Srbiju nikad nisam osećao svojom državom.
Rodom sam iz Hrvatske a ni tamo se ne oećam kao na svome niti Hrvatsku osećam svojom zemljom!

E sad Amerika, ne mislim da je Amerika zemlja blagostanja u kojoj je dovoljno da boravite i da će Vam biti lepo, nego smatram da uz malo truda mogu da obezbedim mojoj porodici normalan život i da mom detetu pružim mogućnost za mnogo svetliju budućnost. Jednostavno smatram da će ako ništa jednog dana imati mnogo veći izbor nego ja...priliku za mnogo normalniji život...

Moje detinjstvo se svelo na period rata od 91-95, na bombardovanje 99, na promenu tri osnovne škole, na promenu više adresa, ja to ne želim da dočeka moje dete, jer ovo je Balkan, a kad se pogleda Balkan ovde se svako malo nešto "zakuva"!

Ima tu još puno razloga, ali ovu su samo neki od njih...
E Peja to ti je jako skroman i lep odgovor na temu.Kad citam ovo sto si napisao setim se da sam se i ja tako osecala pre nego sto smo se preselili ovde u Ameriku.Rodjena sam u Srbiji,pa posle toga smo se preselili u Makedoniju i osecala sam se kao da nigde ne pripadam,kao da nemam svoju domovinu.Kad smo nasli prvi stan ovde u Americi,prvog puta smo bili sami ja muz i deca bez guzve oko nas,posle toga smo nasli poso i jedno vece kazem ja mom suprugu,e tek sad se osecam da negde pripadam i da se drzava brine o meni.Zato obicno i pisem clanovima ovog foruma moj cilj nije bio da se obogatim preko noci(i nisam),vec da nadjem jedan bolji zivot za moju decu,i svako ko ima realna ocekivanja o zivotu u Americi ce naci nesto sto nikad nismo imali na balkanu.U Makedoniji nisam mogla da uzmem ni kola na kredit a ovde evo vec pravimo planove o kupovini kuce,samo posle 2 godine.Odem u trgovski centar i sta mi se svidi mogu da priustim da si kupim,a kod kuce bi samo razgledala izloge i skupljala pare da ga kupim,i kad skupim prosla moda,ehehe.Sasvim te razumem i samo napred sreca prati skromne ljude,pa mozda nam se pridruzis ovamo preko velike bare
Reply With Quote