Slazem se da zakoni u Americi dozvoljavaju nekada i preterane i po meni nerazumne licne slobode, te je tacno da roditelji shodno svom religijskom ili nekom drugom ubedjenju ne moraju da vakcinisu decu ako se tako izjasne. Naravno da je "pain in the ass" ako dodje do pojave bolesti, pa tu decu moras da sklonis iz kolektiva da se ne bi odmah razbolela. Tako cinis samo lose deci jer gube od skole. Medjutim, ono sto je meni ovde zanimljivo, a i Zana je to istakla, je - do juce nisi imao nista protiv, jer zapravo nisi ni imao izbora, pa su ti deca redovno vakcinisana u domovini, a sada se pismanis pa bi da to izbegnes. Na osnovu kog ubedjenja i kojih dokaza ces da tvrdis da ti je to protiv uverenja, kada si morao da ih vakcinises da bi prosla lekarski pregled i dobila vizu za USA??? Otkud odjednom to da su deca ranije bila vaskcinisana, a sada roditelji naprasno ne zele. I naravno, pored toga sto sam obeleo pisuci o istoj temi u drugom topiku, moram i ovde da ponovim - samo potpuna neznalica moze da rizikuje zivot i zdravlje svog deteta jer mu obskurni sajtovi na netu sugerisu kako su vakcine najvece zlo koje je ljudski um stvorio. Za razliku od skoro kompletne farmakopeje zapadne medicine koja je bazirana na hemiji, vakcine su stimulus za prirodnu odbranu organizma i nema ni jednog terapeutskog ili preventivnog sredstva koje je blize prirodnim odbrambenim mehanizmima nego sto su vakcine.
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
|