09.11.2012, 23:32
|
Pravi "Amer"
|
|
Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
|
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Suzi
Hvala Vam, to mi je trebalo da pročitam i čujem. Da, takvi poslovi se mogu raditi i od kuće, zato sam ih i napisala. Jer osobe poput mene se često oslanjaju na informatiku i poslove koji su vezani za upotrebu kompjutera. Škole i fakulteti su nekako prilagođeni, pa sam uspela da nađem jedan fax koji je za mene. Ali, kao i svi, invalidi vole da se druže pa često traže gradove koji su prilagođeni za njih i njihove potrebe da bi mogli i svakodnevno da idu na posao. A ovde je to malo teže naći. A pošto sam osoba koja obožava USA, čitala sam dosta o mojim mogućnostima u toj zemlji. Pa sam htela da čujem da li je sve to tačno od nekoga ko je uspeo da ode tamo. A što se tiče GC, izgleda da ću morati da se raspitujem u ambasadi. Hvala Vam punooooo. 
|
Vidi University of Illinois at Urbana-Champaign, medju top 10 je sto se tice studenata sa invaliditetom, imaju i dom samo za njih namijenjen...
Citat:
Programs and Services for People with Disabilities
#1 Rated as one of the most "disability friendly" U.S. campuses
First to provide students with disabilities access to all university services, curricula, and facilities; developed first architectural accessibility standards; designed & instituted a wheelchair-accessible bus system; first to offer comprehensive wheelchair sports programming
Developed the first transitional living program for students with physical disabilities needing personal assistant support services.Students with physical disabilities who require personal assistant support services have an 87 percent graduation rate; nearly 60 percent obtain employment within a year of graduation, while another 32 percent enroll in graduate or professional schools
|
http://illinois.edu/about/overview/facts/facts.html
http://www.disability.illinois.edu/
|