Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovke
Ako pogledaju u obrasce i pokaže na uvid diplomu iz Banja Luke onda mora dostaviti potvrdu jer im je jasno da je boravila u Banja Luci za vrijeme studiranja. Ako je samo studirala ali nije završila i nema diplomu onda i ne mora da navodi školu iz Banja Luke niti da dokazuje nesto. Moj poznanik iz BiH koji je dobio na lutriji , državljanin je BIH i studirao je u Beogradu, i pored toga što nije bio prijavljen u Beogradu morao je ambasadi u Sarajevu da donese potvrdu iz policije u Beogradu. To su mu tražili vidjevši diplomu stečenu u Beogradu, i to je za njih automatski boravak na teritoriji druge države radi školovanja, posla, usavršavanja ili slično tome..
Kod tvoje mame je specifična situacija jer je ona tamo studirala u vrijeme kada je to bila jedna država. Trebali ste i ambasadu pitati oko toga zbog specifičnosti na prostoru bivše države. Ja ne bih tek tako zapucao po nejasnu potvrdu bez dodatnog informisanja pa onda problem, jao sta cu frka mi je. Uvijek treba imati na umu da je naša administracija trula i da nemaju pojma šta rade niti šta izdaju kada je u pitanju papirologija iz bivše države.
|
Zvali smo i ambasadu BiH u Beogradu i oni su nas poslali po burek. Rekli su nam da se obratimo nasem MIP-u. Na kraju cu Dacicu morati na vrata da zakucam.
Idem sa odbijenicom kod Amera pa ako mi kazu da treba jos documentacije onda cu da birnem. Tasta je diplomirala u Banja Luci i jos uvek poseduje diplomu sa fakulteta...