Citat:
Prvobitno poslao korisnik dinna3008
Peja iskeno ne znam šta vas interesuje da vam napišem. Pitajte me, šta vas zanima i ako budem znala odgovoriću vam 
|
Mozda je neko ranije i pisao o tome ali nije na odmet cuti sto vise razlicitih misljenja jer svaka deca drugacije reaguju... elem, pitanje glasi:
Kako su reagovala deca od 3,4,5 ili 6 godina na selidbu, na nov jezik, na gubitak svih onih "privilegija" koja su imala kuci, na gubitak drugara iz Srbije, iz vrtica, na ispadanje iz zivotnog rituala (vrtic/drugari iz komsiluka/crtaci/spavanjac)koji su imali u Srbiji, na gubitak "drustvenog statusa" koji su izgradili u Srbiji medju vrsnjacima u vrticu i medju decom iz komsiluka? Sta da se ocekuje od klinaca prilikom adaptacije na jezik prvenstveno, na komunikaciju sa novim drugarima na jeziku koji je u pocetku ipak za njih potpuno stran, a bilo bi lepo cuti i sve te neke decije anegdote vezane za odlazak u USA, naravno jasno mi je da je svako dete i drugacija anegdota. Koliko im je uopste bilo potrebno vremena da se na to sve adaptiraju.
Isto tako bilo bi lepo cuti na koji ste nacin pripremali dete na ono sto sledi pred odlazak u USA, sta ste mu rekli da prihvati i prebrodi to sto lakse....
Eto milion pitanja, ne konkretno tebi nego svima voljnim da pricaju o tim temama...