Zasto ne promijeniti ime ako dijete to zeli? Znam jednu porodicu ciji je sin insistirao da mu promjene ime. Ako njemu/njoj smeta sto da ne?
Odakle ti ideja da su sve privatne skole religijske? Ako imas para z adobru privatnu skolu sto da ne? A ako usput nauci nesto o nekoj novoj religiji super za dijete.
Sport ili instrument - to su kao vannastavne aktivnosti i ako ima neko da ga pokupi iz skole, gim sale, ako je dijete zainterseovano za taj sport / instrument, i ako imas da platis za sve to onda sto da ne?
Ovo oko religije i tradicije cu preskociti, posto mi pratimo klingonski jezik kulturu i tradiciju.
Ovo pitanje oko igranja sa djecom razlicite boje koze/religije ti je malo fasisticko pa cu ga preskociti. Ne bi da te uvrijedim.
Gazirana pica sa pola kile leda? jel problem u ledu ili gaziranim picima?

salim se. Nisam pobornik gaziranih pica i to bih ukinuo i djeci i odraslima.
U nasoj kuci se svi izuvaju pa tako ce i ti gosti. Ovde su ti ljudi ok sto se toga tice. Kazes im da su to praivla kuce i oni to postuju.
Pa ako ima druga koji ima crkvu zasto da ne. Od takvih ljudi mozes nauciti kako da ustedis na porezu. Ako ne postujes tudje praznike/religije tesko ces postovati i svoju. Opet jedno fasisticko pitanje pa sam okrenuo na salu
Da dijete prespava kod nekoga ko nije baka/deda? Jako tesko. Pa zar se ovo radi i u ex-YU drzavicama?
Pa maternji jezik obavezno pricati sa svojim djetetom i generalno u kuci. Znam par slucajeva kad su djeca bila zbunjena i bilo im je tekso da progovore i jedan jezik, pa su roditleji bili savjetovani da izaberu jedan jezik i da samo koriste jedan jezik sa djetetom. Uglavnom su se u tim slucajevima opredjelili za engleski. Svi ostlai ljudi koje ja poznajem ovdje pricaju u kuci na maternjem. Zamisli da posaljes dijete kod bake i dede i ono ne moze da prica sa njima.
Ovo pitanje o udzbenicima istorije nsiam bas skonto najbolje. Mislis na mitove o Americi?
Da li da vozi sa 16? Vidjet cemo.

A ovo zadnje ti je opet po mom misljenju fasisticko pa necu to komentarisati.