@landlord - Postujem tvoje misljenje i ne zelim da sad idem jedno po jedno pitanje pa da ja dajem neka objasnjenja na tvoje odgovore jer bi to preslo u diskusiju, a to ne zelim. Jednostavno mislim da ljudi treba da razmisljaju o onome sta njih ceka u toj novoj sredini u vezi sa njihovom djecom sto i jeste tema. Poznajem ljude kao sto si ti i to je sasvim ok. Skroz ste "open minded" sto bi se kod nas valjda reklo "sirokih shvatanja". Samo ne kontam zasto mislis da su mi neka pitanja fasisticka. Evo npr. da uzmem ono oko braka. Covjek i zena dosli iz Bosne. Srbi su i imaju kcerku i sina. Kcerka se zabavlja sa muslimanom i hoce da se uda. Da li ce se njeni roditelji sloziti sa njenom odlukom? Sta je tu fasisticko? Jednostavno zelim da objasnim ljudima koji dolaze da su oni ti koji su odlucili da povedu svoju djecu u "melting pot" i da ce biti tesko, mozda i nemoguce, da im odredjuju sa kim ce se zabavljati, za koga udati i zeniti. Ne mora to da bude na religioznoj osnovi. Mozda kcerka zeli da se uda za crnca. Mozda sin hoce da ozeni kineskinju. Pitanja koja sam navela su cisto postavljena da zagolicaju mastu. Neka su smijesna, a neka preozbiljna. Mislim da ce na ovo moci da odgovore oni koji se nadju u takvoj situaciji jer oni koji nemaju djecu ili ako im djeca jos nisu za zenidbu/udaju tesko da ce moci dati najiskreniji odgovor dok ne okuse na svojoj kozi.
|