View Single Post
Staro 28.11.2012, 17:52
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord Prikaz poruke
Vuxanne,

ti si izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Ti imas zanimanje koje je usko specijalizovano i za koje je potrebna posebna skola. Samim tim ce se za tebe ajd necu reci otimati, ali bit ce ti mnooogoo lakse naci posao nego drugim ljudima.

Ovaj forum citaju ljudi razlicitih profila, nivoa obrazovanja...
Ali bez obzira na zanimanje i obrazovanje, dosta njih nece imati tu srecu da nadju posao, cim dodju, u svojoj struci, vec ce morati da uzmu bilo sta da bi prezivjeli. Kad pocnu da traze poslove, natjecat ce se za posao sa ljudima koji imaju rodjake, preporuke... i onda ce se sjetiti tvog posta kako tu nema diskriminacije i kako je sve divno i krasno.
Ja imam kolegu koji je tu dosao i kojem su rekli ti ne mozes da budes inzinjer. Kad je on pitao zasto, rekli su mu pa nisi zavrsio skolu ovde. Nakon godinu i nesto je poceo raditi kao inzenjer. Ali morao je proci tu neku skolu i krenuti od dna. Nije to bas tako, ti dodjes kazes znate ja sam inzinjer dajte mi posao.

Samo treba reci ljudima sta realno da ocekuju. Ne pircati im bajke o savrsenoj Americi. Naravno ovo se ne moze porediti sa divljim zapadom koji kod nas vlada. Ali ja tvrdim da je SFRJ bila uredjenija i sigurnija drzava nego sto je SAD.

Dok si mlad, zdrav i mozes da radis ovo je zemlja za pozeljeti. Samo se treba pripremati za starost ili ne daj Boze bolest.
Prosla ponoc dosta i mene i mog trolanja.
To jeste naravno. I meni nisu dali posao bez 4.5 godine studiranja kod njih i njihove diplome.
Reply With Quote