View Single Post
Staro 30.11.2012, 19:49
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Taj sukob od 10 vekova i traje upravo zbog tih "upozorenja" i "objasnjavanja" deci sta moze da im se desi ako su u vezi sa nekim ko je druge vere, rase ili drugacijeg seksualnog opredeljenja. Bas vidim da su ta upozorenja kod dece koja su rodjena ovde urodila plodom - ne znaju jezik svojih roditelja ali znaju za "one tamo Srbe" ili "one Hrvate" ili "one Bosnjake" (ovo radije samo zbog citave situacije svedu na "one Muslimane"). Izlecice se sve to kod mladjih generacija kad ove ogorcene starije generacije ne budu vise sa nama i kad ta suluda predavanja i "upozorenja" prestanu. Toliko od mene na tu temu. Prestala sam da se bavim tim stvarima, cak i kolege kad pitaju uputim na Google. Ne zelim da zivim taj zivot.

Nevezano za ovo, htela bih samo da dodam da ce svacije dete imati priliku da uci istoriju iz vise izvora (i uz nezaobilaznu knjigu "Lies My Teacher Told Me: Everything Your American History Textbook Got Wrong"), da ne pricam o ostalim "trange-frange" predmetima koji ce da objasne da li je Kennedy izgubio popular vote, ko su tri zene koje su bile hrabrije od Roze, kako je covek koji je zatvorio Japance u koncentracioni kamp kasnije ukinuo segragaciju u skolama, ko je bio Tito i zasto je Djindjic znacajan za Balkan, kao i kakva je razlika u sistemu glasanja u svetu - koje su "hladne" a koje "tople" kulture, zasto je Gospodjica sa Psicem znacajno knjizevno delo i ko je bio Nikola Tesla. I tako... Da ne ponavljam vec izreceno - svako od nas ima izbor. Na nama je da procenimo sta ce imati uticaj na nas zivot i zivot nase dece.
Reply With Quote