View Single Post
Staro 04.12.2012, 20:10
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Lorde, predivno... dete se najbolje cuva uz karton piva :-)))))))
Ej, ja se odusevio kad sam nasao Jadro ovde, to mi je najdrazi keks iz mladosti.

@zvercica
Ni ja ne mogu da se nacudim tim obicajima glede temperature. Ovi Viskonsani kao pomanitali cim malo ogreje sunce. Sredinom novembra, ja u kolima, pustio grejanje, na meni zimska jakna. Prolazim pored osnovne skole bas u vreme kada djaci pristizu na casove i krstom se krstim - pola njih u sorcevima, po neko samo u majici sa kratkim rukavima, ostali tek neku kosuljicu ili jaknicu preko iste takve majice. Barem trecina u japankama. Nema sile da bih pustio svoje dete da tako ide u skolu. Pre neki dan, vec poceo decembar, ali malkice se promolilo sunce, odem u samoposlugu kad tamo svi u ktratkim rukavima, po neko u sorcu, i naravno svi bosi - japanke ili papuce, a prstici samo sevaju. Ocigledno se ne upravljaju datumom kao mi, jer ne znam kome bi kod nas palo na pamet da nosi sorc u sred zime, ali ovde jedva docekaju tako nesto. Svi deluju izrazito slabo obuceni za nase navike, ali predpostavljam da su se bas zbog toga adaptirali na hladnije vreme i da zato mnogo teze podnose kad leti upece zvezda i prebaci tridesetak stepeni... ma ovde vec pocnu da kuvaju na dvadeset...
Moguce da mi malo preterujemo sa zastitom, valjda smo se dovoljno nahvatali straha da svakog trena moze nesto strasno da se desi. I ovde su oprezni, ako ni zbog cega drugog onda zbog visokih cena zdravstvenih usluga, pa ne bi bas da placaju ortopediju, traumatologiju i sl., ali su im deca definitivno neuporedivo vise izlozena fizickim aktivnostima i kao takva spretnija i pokretljivija. Kao sto rece Landlord, na svakom koraku parkici sa penjalicama i drugim skalamerijama koje doprinose razvoju koordinacije i fizicke spremnosti. Kada smo dosli, nismo mogli da verujemo kako se deca istog uzrasta kao nas sin pentraju kao majmuncici i bez ikakvih problema prelaze monkey bars samo na rukama (znas ono, sa sipke na sipku, malo se zaljuljaju, pa se prebace). Posle nekog vremena i par boravaka na igralistu, i on je vrlo brzo poceo da radi isto. Kada mu to nije bilo dovoljno, smislio je da se pentra na tobogan, najpre uzbrdo, a onda da se sposta sa spoljasnje strane (tobogan je kao velika cev, sa zatvorenim gornjim delom). Posmatramo ga, nije nam svejedno, ali se vidi da je siguran i da zna sta radi, gde mu ide ruka a gde noga. Naravno da mzoe da se desi nezgoda, ali trapavom detetu se desi da se saplete na sopstvene pertle i razbije nos na ravnom...

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote