Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica
Dred, sve mi to izgleda previše čudno. I baš jedva čekam da vidim svog supruga i sebe, da li ćemo se navikavati ili opirati tim čudnim običajima?
|
Znas kako, ja mislim da na neke stvari necu nikada moci da se naviknem i da ce mi uvek biti cudne, ali sam isto tako siguran da cu nauciti da zivim sa njima i da ih prihvatim kao deo drustva u koje sam dosao. To je najbolji savet koji mogu da ti dam - prilagodi se koliko god mozes, prihvati sve sto nije direktno protiv nekakvih tvojih temeljnih stavova, a nauci da zivis sa ostalim.
Sto se tice troskova, mi izlazimo sa oko $3000 mesecno, a po nekad i manje, ako se bas ne sirimo tog meseca previse. Ono sto je postovao Landlord, kao da mi je citao misli - u pocetku brojis svaki cent, gledas cene, ubedjujes sebe da je glupo da istu stvar placas vise samo zbog firme, kad je sve to isto... onda ti vremenom budzet poraste, pa bi ipak da biras bolje. Kada smo dosli, ja sam mislio kako su nasi prijatelji koje smo ovde upoznali blago isfolirani jer kupuju klopu u marketu koji je barem 15% skuplji od onog u kome smo mi kupovali. Sada, i ja volim da odem u taj bolji, lepse je uredjen, odaje utisak viseg nivoa, ma sta to znacilo, i nekako mi je lepo kad tu kupim neke stvari kojih nema u drugim radnjama... naravno, vecinu i dalje kupujem u jeftinijem, jos mi se nije u potpunosti opustila ruka kada poteze kreditnu karticu... ali bice, Boze zdravlja... Ali je tacno da sam potpuno drugim ocima gledao na $20 kad smo dosli i sada, dve godine kasnije.
Jos jedna opaska, ranije sam je vec negde pominjao, ali ne skodi da je ponovo navedem - kad dodjete imacete gomilu izdataka da skrpite domacinstvo. Malo njih dodje sa nesto vise od par kofera, a kad se uselite u svoj stran trebace sto sitnica. Znam samo za jedan slucaj da je jedna od nasih forumasica spakovala celo domacinstvo i poslala brodom za Ameriku, stiglo joj posle jedno mesec dana ili jace. Muz vec bio tamo, nasao stan i docekao nju i decu, pa su se malo snalazili dok im nije stigao kontejner sa stvarima. Moze i tako, ali verovatno bez aparata koji trose nasu struju i idu u nase uticnice.