[QUOTE=girl_from_belgrade;35317]pozdrav svima,
samo da objavim da sam dobila datum intervjua
14 mart 8.30 u beogradu (zena-bgd, muz-makedonija), tako da uskoro pocinjemo sa pripremanjem dokumentacije.
da li neko mozda zna da iako sam u vreme konkurisanja bila zvanicno udata nisam promenila prezime u pasosu, tako sam i konkurisala sa starim prezimenom,tako mi pise i na pozivnom pismu. i sada da li treba da vadim nov pasos ili ne? na intervju smo pozvani muz i ja, imamo razlicita prezimena. da li ce to biti problem?
za lekarsko, da li mozemo muz i ja da uradimo lekarske u skoplju, ili on mora skoplje,a ja bg?
i da li ste videli da od 1 februara se placa dodatan iznos jedne takse od 165dolara (pored normalnih 330). to je novo pravilo.
hvala za odgovore unapred. ako sam promasila temu sorry![/QUOTE]
Vidim da jos niko od iskusnijih nije nesto pametno napisao kao odgovor na tvoje pitanje, pa cu ja iz nekog drugog iskustva reci svoje misljenje. Tvoje pitanje bi trebalo da postavis u ambasadi, tj. nazoves ih, ali mislim da trebate imati ista prezimena...jer...po meni, svako bilo da putuje ili ne treba posle vencanja da uskladi promenu u svom imenu. Glupi primer je da samo supruga i ja morali isto tako imati licne karte sa istim prezimenom kao i isto mesto stanovanja za dobijanje decijeg dodatka. Dobro, to mozda nije adekvatno poredjenje ali...dokle se mislis "slepati" sa starim prezimenom? :) Kad si vec napravila zivotnu promenu i dokumentuj je. Ali sto kazem, nazovi ambasadu pa pitaj, da ne bi NI SLUCAJNO to mogao biti problem.
Sto se tice lekarskog, mislim da trebate da ga radite u drzavi tj. ambasadi pri kojoj je ko dobio da bude nosilac za GC. Tako ako si ti nosilac, onda trebate raditi u Bg, ako je suprug onda u Makedoniji. A i to pitaj, najbolje je tako. Srecno i pisi sta si resila.