View Single Post
Staro 29.01.2013, 19:50
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

E da I ja podnesem moj izvestaj lekarskog pregleda!

Mesto: Smiljaniceva 22
Vreme: 0915

Pregled sam zakazao od prilike nedelju dana pre. E I ako ste citali da sam se usput I razboleo, pa sam pio antibiotic, na koji navodno ne sme da se vakcinise. Medjutim ja sam nazvao kliniku I sekretarica je rekla da dodjem I da budem bez brige. Tako sam I uradio. Pojavio sam se tacno u vreme, ni minut kasnije .

Ja dobro jutro, sekretarica dobro jutro Oskare, a ja u cudu. Lepo od nje sto mi bar zna ime. Verovatno sam jedini pa zbog toga, medjutim nisam bio jedini. Platio sam pregled $150, u dolarima (kada sam zakazivao kaze meni ona da se placa u dinarima, pitam jel moze u dolarima, ona odgovara bolje u dinarima, ja kazem vec sam kupio dolare, a ona onda nema veze, moze u dolarima ), otisao u drugu sobu da mi izvade krv, dali mi uput za Euromedic da snimim pluca I moram da napomenem da mi je ljubazno objasnila gde se to nalazi, I kada zavrsim da donesem snimak.

U ordinaciji je bilo guzve, otisao do saltera predao uput, dao pasos I rekla mi je sestra da sednem. Bila je neka guzva moram reci, ali su dosta brzo radili, tako da sam obavio snimanje pluca dosta brzo. A ovim putem moram da pohvalim doktora koji radi na radiologiji. Covek iz jednog tog filma procitao da sam imao temperaturu pre par dana U glavnom dobio film,izvestaj I sa tim se vratio u ordinaciju. Predao to I rekli su mi da se vratim u 1400.

od 10 - 14 fast forward

U 1400, ulazimo u ordinaciju, vec su bili neki pre mene na pregledu (zena I muz, cerka im se udala za amerikanca, pa idu I oni da zive tamo). Kada su oni zavrsili, usao ja u sobu, kaze meni ona skini pantalone patike I majicu. Znaci, ostao samo u donjem vesu. Sedi na sto, meri pritisak, stetoskop, stani na vagu, stani uz ormar-visina. Skidaj gace do kolena, okreni se. Onda napokon oblacenje, malo je bilo hladno, barem meni, I barem u donjem vesu .

Pitanja koja pita su: Koje ste godiste? Odakle ste? Sta ste zavrsili? Dal ste imali neko teze oboljenje? Dal ste bili nekada operisani? Da li ste imali neko dusevno oboljenje? Da li sumnjate da ste zarazeni HIV-om? Mozda je jos pitala I nesto ali sam zaboravio. Kojom brzinom je ona to pitala ne mogu da vam opisem, ali samo da kazem da sam jedva uspeo I ono "ne" da kazem.

Poneo sam I karton vakcinacije, mogu reci da je pregledala, ali posto su sve vaccine starije od 10 god morao sam da primi obe. Pvu sam osetio a drugu mislim da nije ni dala al ok. Naravno platio 4.000 dinara I to je to. Dobio kovertu koju nosim na intervju, dobio onaj slavni snimak pluca (koji posle intervjua moze da se baci, ona je rekla) I pozelela nam je srecu I uspeha u novoj drzavi, I u novom zivotu

E jedan podatak jos. Od 1. Februara lekarski pregled vazi samo 6 meseci, umesto dosdasnjih 1 godinu. Oni, medju kojima sam I ja, koji urade pregled do 30. Januara vazice godinu dana. To je neko novo pravilo koji stupa na snagu od prvog, eto sem ovog novog processing fee. Pitali smo dal ce se povecavati I cena lekarskog ona je rekla: "Ne verujem da ce se povecavati"

Eto, prodjoh I lekarski pregled

p.s.: Ne mogu a da ne steknem utisak da je ovo sve radi pro-forme. Pritisak mogu reci nije ni izmerila, samo je naduvala I izduvala. Vise je namestala moju ruku. Radnje skini-oblaci gace I preokret, visina tezina toliko brzo radi da ne mozes da je pratis
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com

Last edited by oskark; 29.01.2013 at 19:55.
Reply With Quote