Evo i mog iskustva sa lekarskog. Mozda prvi po "novom zakonu".
Smiljaniceva 22
Pregled sam zakazao 4-5 dana ranije, u 09:15. Otisli smo tamo,mi dobar dan, ona dobar dan "Zivkovic". Sedite, mi sedimo, dosla neka baka kaze izvolite u sobu. Ledeno je bilo u celom stanu, podigni rukav, nabila mi iglu, izvukla krv i toliko. Onda sam otisao u predsoblje i platio 150$ x 3 (bili smo cale , keva i ja). 38,300 dinara, i uputili nas u paralelnu ulicu pored, da slikamo pluca, tamo slikali to. Uzeli taj snimak i odneli opet ovamo. I rekli vidimo se u 20 do 2. Dosli smo u 20 do 2, neka sasvim treca osoba obavljala pregled (crna kratka kosa, visoka, minic, gace bele, i modrica na desnoj butini velicina zrele sljive). Skini se u gace, sedi na krevet, daj ruku, izmerila pritisak, poslusala mi grudi. Ustao sam rekla skini gace, ja skinuo ona me pipnula sa obe strane malo iznad. okreni se, i to je to. A da izmerila tezinu i visinu.
Posle sam sedeo na stolici, pitala 25 pitanja, uglavnom sam odgovarao sa NE.
E sad su dosle vakcine, prvo je pricala a zasto nemas vakcioni list. Pa je onda rekla dobro nema veze.
Meni je dala 2 vakcine (4000 din)
Caletu je dala 2 vakcine (a upisla da je dala 3) (6000 din)
keva primila 2 vakcine (3800 din)
dobili smo vakcioni papir, i rekla je da to pokazujemo kad udjemo u ameriku.
Znaci 38,300 + 13,800 = 52,100 dinara nas je kostao pregled.
E sad najbitnije!
Od 1. februara lekarski pregled traje 6 meseci , i bez njega NE mozete da idete u USA.
Dakle ja sam planirao da idem 1.9.2013 , a ona je meni rekla, JEL SI TU LUUUD?? do 11.8 da si u USA, inace si najebo. NE IGRAJ SE !
I tako su me uskratili za mesec dana, burazer zakazao svadbu 3.8 , kako cu da stignem sta cu da radim nemam pojma.
|