[QUOTE=landlord;35868]@mijane - moras imati stalnu Internet vezu. Prednost u odnosu na skype je ta sto ti uz magic jack dobijes US broj i za samo 30 dollara godisnje pravis i primas pozive iz/prema USA.
@aspirin -
1. Ti na magic jack prikljucis telefonski aparat. Dakle bilo kakav telefon. Sa njega pravis pozive. Taj telefon je ukljucen u magic jack, a magic jack u router. Magic Jack-u je dodijeljen US broj. I kad neko zove taj broj tvoj magic jack ce primiti taj poziv.
2) Na taj broj mozes primati pozive iz USA. Opet neko zove taj broj i magic jack prima poziv i ti se javis na tu slusalicu koju si ukljucio na magic jack.
3. Vjerovatno ti treba samo adapter za uticnicu. Uglavnom vecina pretvaraca prima 110-220. Taj adapter bi bio 2 dollara.
4) Mislim da sam na ovo odgovorio po 1. Tebi samo treba fiksni telefon da ga prikljucis na magic jack da bi mogao da primas pozive.[/QUOTE]
Hvala. Jasno mi je sad, to je VOIP protokol, a ja sam mislio da je to nesto drugo. Da li je pozivanje sa Magic Jack broja iz Srbije besplatno i na mobilne brojeve u USA?
|