Evo ti informacija za Milvoki - pre nekoliko meseci su bile dve velike pucnjave, jedna kada je u hramu Sika ubijeno sestoro, a druga kada je u kozmetickom salonu ubijeno cetvoro ljudi. Obe su bile na svim TV stanicama, a mi smo odmah zvali nase u Srbiji da im javimo da su obe bile daleko od nas i da ne brinu. Pored toga, skoro svako vece (noc) bude po neko upucan u delu grada izmedju 10. i 50. ulice, najcesce oko 35. Kao sto sam vec pisao, ceo taj centralni deo grada je potpuno naseljen samo Afro-americkom populacijom i tamo se ne zalazi kad padne mrak. Nama se po nekad desi da moramo da se provezemo tuda uvece, ali onda biramo najsire i stalno osvetljene ulice, zakljucamo sva vrata i podignemo prozore i samo prozujimo. Kao u filmovima, vidimo kojekakve tipove skupljene u grupice na cosku, ispred prodavnice pica ili na verandi neke kuce. Nije prijatno, ali nam se na srecu do sada nikada nista nije desilo. Sa druge strane, tu su delovi grada uz jezero (Shorewood, gde smo mi, Whitefish Bay, Foxpoint), ili na zapadu - Brookfield, Elm Growe i sl., koji su u principu bezbedni, imaju sopstvenu policiju koja redovno patrolira, stanovnistvo je preko 90% belo, a ostatak je prilicno visoko obrazovan i dobro zaradjuje. U sustini, to ti je najvaznije - kakav je komsiluk. Tacno je ono sto si napisao - koliko para, toliko muzike. Ako hoces dobar i miran komsiluk, sa jakim skolama, gledaj gde je skupo. Ne znam za mala mesta, ali u velikim gradovima je tako.
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
|