Evo, da napisem i ja koju iz prve ruke: sto se tice ljekarskog i ambasade, nece ti zbog toga praviti probleme - to je sigurno! Moj suprug ima 100% invaliditet, i samo ti mogu reci da je na ljekarskom doktorica bila posebno pazljiva, a u ambasadi to apsolutno niko nije pomenuo. (I mi se zacudili, jer nas je takodjer bilo strah sta i kako ce to sve izici... )
I jos da dodam da je on bio nosioc GC, a ne ja!
Sto se tice zdravstva ovdje - vec si dobio odlicne odgovore - u svakom slucaju - najbolje bi bilo da dobijes posao u nekoj firmi koja vec obezbjedjuje neko zdravstveno osiguranje - jer u tim slucajevima ne gledaju pre-conditionsm, za razliku od slucaja, ako bi samostalno trazio osiguranje - onda te pregledaju od glave do pete, i mogu da te odbiju kao nekoga iz "Rizicne skupine" ili eventuano ponude mogucnost osiguranja uz basnoslovne cifre premije...
Takodjer postoji mogucnost da se osiguras preko zdravstvenog osiguranja supruge - ako se ona zaposli u nekoj firmi koja ima zdravstveno kao benefit - imas odredjenu sumu za koju biras paket osiguranja - pa moze osigurati samo sebe, ili cijelu familiju itd... Naravno, sto vise osoba - to su uslovi nepovoljniji...jer je fakticki ista cijena (osim ako ne doplacujes mjesecno - a nije ni to losa varijanta..)
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011