Hm, na listi za izbegavanje Oak Park? Jel' ovde flomaster otisao slucajno jer je uz sam Austin?
Oak Park je lep, cist uredan i miran, ima veliki procenat afro-amerikanaca ali to je njihova visoka srednja klasa. Tu je kuca Ernesta Hemingveja. Lep downtown sa gomilom kafica po evropskom sistemu uz Lake i Madison Street. Doduse Oak Park je van "City Limits", ali je povezan i plavom i zelenom linijom sa centrom grada i aerodromom. Stoji da su okolna naselja losa, ali sam Oak Park je ok.
La Grange, Dunning, Berwyn, Evanston, Wheeling, Palatine isto na listi za izbegavanje? Ne slazem se u ovome
Dunning je jako mali deo grada, tu se nalazi Wright Community College i skroz je ok deo Chicago-a.
Evanston - cist, uredan, zaseban porodicni gradic (nimalo jeftin za zivot) sa svojim "downtown-om", odlicno povezan sa gradom (CTA Purple Line + Metra), miran, ima afro-amerikanaca, ali daleko od toga da ga stavimo na listu za zaobici...
La Grange je uglavnom belacki, lep suburb, Palatine tek belacki, a Wheeling - uglavnom ruski jevreji - lep suburb.
Bucktown, West Loop, Ukrainian Village, Wicker Park - odlicni delovi grada po ovoj mapi su za izbegavanje. Pa jesu, za ljude koji nemaju bar $1.200 za one-bedroom stan... Prelepi delovi - uvek sam ih gledao kao delove gde bih definitivno mogao da zivim.
Kao okoreli SouthSider, moram reci da je "fama" o opasnosti celog SouthSide of Chicago neopravdana. Nije ceo SouthSide geto. Naprotiv, nekoliko hood-ova u SouthSide su medju najbogatijima u Chicago-u. Hyde Park gde sam ja ziveo 3 godine je odlican za zivot. To sto nije popularan medju Srbima je druga prica. Tik uz jezero, prelepa plaza, puno parkova, University of Chicago, Museum of Science & Industry... Kao grad u gradu (FYI Northsiders i ovo se vodi kao CHGO - 60615 & 60637 zip codes), podseca na Engleske univerzitetske gradove, a i dalje je na samo 10 minuta voznje od strogog centra grada. Miran, i nevidjeno bezbedan kraj (zna se gde odseda predsednik kad dodje kuci u CHGO) sa dve policije - CHGO Police i University of Chicago Police Dept. Za tri godine nikada mi se nista nije dogodilo, a leti sam stalno visio napolju do kasno u noc i nije bilo nikakvih sigurnosnih pretnji...
Beverly Hills - treci po bogatstvu "hood" u Cikagu... Isto SouthSide... Da, zove se sluzbeno Beverly Hills, opet FYI za NorthSide-ere, jeste za izbegavanje jer tamo stanarine nisu ispod $1.500 (i to ako se nadje). Ko nije bio dole, a zivi ovde u Cikagu, cisto zbog predrasuda savetujem da se malo provozaju Beverly-jem pa da onda daju komentare... Kuce su kao iz snova... A sve oko Damen&95th. Uglavnom naseljen Ircima.
Mount Greenwood (svaki drugi stanovnik je ili cikaski policajac ili vatrogasac - gde ces bezbednije od Mount Greenwood-a - vecina stanovnika Irci), Bridgeport (opet Irci), Canaryville (i opet Irci), Morgan Park (crno belo - Irci u kombinaciji sa visokom crnackom srednjom klasom), Garfield Ridge (Poljaci), South Loop pa sve na jug do 35th St, a prema jezeru (istocno) od Dan-Ryan Exwy su sasvim sigurni i lepi delovi Cikaga, a nalaze se u SouthSide-u...
Ono sto je za SouthSide karakteristicno je da su granice izmedju dobrih i losih krajeva OSTRE. Bukvalno se zna ulica koja je granica koju nije pozeljno prelaziti pesaka kad padne mrak... Mada imao sam ja akcije da sa zelene linije iz Washington Parka dopesacim do LSD-a i po mraku - ziv sam i dalje

Konkretno u mom starom kraju nije bio bezbedan pojas izmedju 35th & 47th St, sve juzno o 61st i sve zapadno od Cottage Grove Ave... Malo mi je u startu bila frka da i kolima prolazim kroz "geto" ali posle nekog vremena nisam imao vremena i vozio sam kud je najkrace, pa i kroz geta po jugu i niko nije pucao na auto
Englewood je katastrofa... To stoji. Tu sam prolazio samo kamionom jer voznja kamionom po SouthSide malo nezgodna (nebrojeni broj podvoznjaka sa niskim clearens-om) i mora se ici truck rutama od kojih neke vode bas kroz Englewood

Te jeftine kuce... Vala, za vise i ne vrede... Na svakoj trecoj kuci ima prozora - ostalo napusteno sa prepoznatljivom ivericom zakucanom tamo gde je nekad bio prozor. A da su statistike za taj isti Englewood crne - crne su (kao i 100% lokalne populacije). Tamo cak ne zalaze ni afro-amerikanci bez preke potrebe. Doduse, tamo nicega ni nema
Ono sa cim definitivno mogu da se slozim oko izbegavanja su Rogers Park, Edgewater, West Ridge... Ono sto je interesantno jeste da su to vrlo ofucani delovi grada, jeftini, sa uzasnim parkingom, nebezbedni (pogotovo posle mraka), a ipak je gore ogroman broj imigranata sa exYU prostora. U Edgwater-u je samo blok uz jezero bogataski (soliteri uz jezero) - cim predjes Sheridan - zona sumraka...