View Single Post
Staro 20.02.2013, 15:31
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

@magelan - ja dijelim uglavnom misljenje sa chicagopn i njegovom mapom. Vjerujem da kao ni je ni on niej bio u svim dijelovima, pa mu se potkralo par greskica. Tipa Oak Park koji je zaista fenomenalan i meni cak i ljepsi od Napervilla, ali ruku na srce, ja tamo ne bih zivio. Nije u rangu sa ostalim losim krajevima, ali nije vala nesto ni siguran. Kad se izmaknes toliko iz grada, onda odes jos 2 stanice metrom dalje i imas mnogo sigurnija predgradja sa definitivno boljim skolama.

Za Evanston ni meni nije jasno zasto ga je stavio kao dio koji treba izbjegavati. Whealing takoder. Jako lijep i bogat kraj.

U Dunning-u nisam bio tako da ne znam.

Takodjer Bucktown, West Loop, Ukrainian Village, Wicker Park su po mom misljenju jako lijepi dijelovi i dosta sigurni.

Eh sad sto se tice SouthSide-a, ja sam bio par puta dole oko muzeja i univerziteta i zaista je prelijep kraj i ima neki poseban smek, ali sama cinjenica da je jako los dio odmah iza ugla, i da te budale malo malo pa dodju u taj ok dio grada, pa malo pucaju jedni na druge i jako cesto pogode slucajne prolaznike meni je dovoljna da taj dio izbjegavam.

Ista stvar je i sa ovim dijelovima gdje su Irci. Tu nisam bio, ali sam cuo da tu afro amerikanci ne dolaze. Ali opet ti da bi dosao tamo moras da prodjes kroz dijelove koji i nisu bas u najmanju ruku sjajni.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote