View Single Post
Staro 14.09.2008, 21:22
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno Garancija

Pazi sad - bez obzira sta si potpisao, onog trenutka kada dobijes zelenu kartu ne moze niko da ti zabrani da apliciras za pomoc na koju imas pravo. To bi ovde bilo protivzakonito - socijalna pomoc kao kategorija nisam cula da postoji bar ne u definiciji kako se to radi tamo. To smo i mi potpisali ali zato sto pretpostavljam to pokazuje tvoje namere da ozbiljno nameravas da normalno zivis u USA. Svako ima pravo da konkurise za unemployment benefits ako posle minimum 6 meseci rada u firmi ostane bez posla (ja sam to uradila i dobila sam pozitivan odgovor - druga stvar je sto sam pocela da radim posle nedelju dana i prakticno ponistila resenje o nezaposlenosti) tako da taj potpis nije imao veze ni sa cim). Drugo, ako ispunjavas uslove za Section 8 niko ne moze da se pozove na bilo kakav potpis. E sad sa logicne strane - ako bilo ko dolazi ovde sa namerom da zivi na taj nacin (bez posla, od government benefits), onda bolje da ne dolazi. Ovo nije socijalna zemlja - od tih para se ne zivi (nije ovo Svedska ili Austrija). Dakle ja zaista verujem da ziveti tako nije poenta dolaska ovamo. Dobro je znati da imas pravo na to za ne daj Boze ali... od toga nema 'leba ovde. Poz Zana