Savet moj ti je da poneses svu mogucu dokumentaciju koju imas. Sta god da ti onda zatrazi dodatno ti ces imati. Uzmi iz banke taj izvod o fin.sredstvima. Takodje mi kada smo bili, culi smo da pitaju ljude koji su imali firme i koliko zaposlenih imaju i koliko vec vremena posluju? Onda gde si putovao u poslednje vreme? Takodje, ako spomenes rodjaka da imas tamo, mogu da ti traze ime te osobe i da je provere u njihovom sistemu. Ako je ta osoba sredjena papiroloski onda je spomeni, ukoliko nema regulisane papire nemoj (kazi imas neke prijatelje/poznanike tamo i ides u posetu). Mi smo poslednji put cekali 4 sata u ambasadi (za drugi tip vize) i svacega smo se naslusali. Dosta ljudi je dobilo turisticke vize, a dosta je i odbijeno, nema nekog pravila spec. Najvise prolaze ljudi koji idu na raznorazne seminare,kao i ovi sto idu da cuvaju unucice. Takodje ukoliko te pitaju koliko ostajes, nemoj govoriti neki dug period, nekoliko nedelja 2-3, jer ako vec imas svoju firmu napomeni da ne mozes dugo da izostajes sa posla,da nema nikakve sumnje. Za sada mi je ovo palo na pamet. Sa srecom!
|