View Single Post
Staro 31.03.2013, 18:59
Sima's Avatar
Sima Sima je offline
Drug član

Datum prijave: 06.06.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno GEJ život u ČIKAGU

Čikago je treći grad po veličini u Americi i ima veliku gej zajednicu. Kao Njujork ili na primer Atlanta u svojim regionima, Čikago služi kao kosmopolitski centar na srednjem zapadu i privlači mlade i stare podjednako - sve u potrazi za slobodom i mogućnostima u velikom gradu. Kao što smo i mi iz konzervativnih zemalja jedva dočekali malo slobode u tolerantnijoj zemlji i gradu, tako i gomile gejeva iz manjih sredina širom srednjeg zapada dolazi u Čikago da konačno malo živnu.

Gej život (i gej barovi) u Čikagu je uglavnom koncentrisan u dve oblasti: "Boystown" (što je zapravo geografski "East Lakeview") i "Andersonville" koga još zovu i "Girlstown", nalazi se više na severnoj strani grada i po priči je kao više mesto gde se okupljaju lezbejke, ali ja sam tamo imao podjednako dobar provod kao i u Boystown-u, tako da mislim da društvo pre mešano. Kafei/barovi i klubovi imaju jednu od dve licence: Većina zatvori u 2 ujutru (3 ujutru subotom) a nekoliko ostaje otvoreno do 4 ujutru (5 ujutru subotom).

Sad, u Čikagu ima mnogo više klubova nego što ću ovde da napišem, a izdvojio sam one u koje moje društvo i ja često idemo – u nekima nisam još bio, ali zato ovi moji stalno vise, pa ću tu da prenesem njihove utiske:

Sidetrack
Chicago's premiere video bar for 30 years
Boystown - 3349 N Halsted St , Chicago, IL
Ovo je jedan od najstarijih barova/kafića, i ne možeš ga zaobići, tu svi idu. Nema đuske, klasičan bar. Vikendom je uvek ogromna gužva, gotovo da nema mesta ni da se pošteno sedne, ali je zato super mesto za upoznavanje jer je prepuno. Mešano je društvo što se godina tiče, ima dosta starijih jer su navikli na ovo mesto koje postoji već 30 godina. Ono što me malo nervira u Sidetrack-u je to što su mnogi naučili da dođu u većem društvu, tu nešto kao sednu svi zajedno i separatišu se... pa se provode uglavnom tu sa društvom sa kojim su i došli – ne možeš sad tek tako ni da priđeš ako ti se neko sviđa Među izbacivačima ima jedan ili dvojica sa naših prostora i u fazonu su, neću ovde da pišem imena, ali upoznaćete ih već
Roscoe's
Dance the night away
Boystown - 3356 N Halsted St , Chicago, IL
Ovo je super mesto, većinom mlađi svet, i uglavnom svi ovde započinju noćni provod, ako preskočiš Sidetrack. Nekako mu dođe kao zagrevanje pred Hydrate ili Spin, na primer. Može i da se klopa ovde, ali klopu preporučujem van Boystown-a, umeju da budu bezobrazno skupi.
Jackhammer
Neighborhood bar
Rogers Park - 6406 N Clark St , Chicago, IL
Jackhammer mu dođe bar, ali za razliku od Sidetrack-a, ima večeri za đusku a vikendima su go-go momci... može da bude zanimljivo, ja nešto nisam oduševljen, idem kad svi krenu – pa onda kao: ‘Ajde
Hydrate
Lounge & dance club with big name DJs
Boystown - 3458 N Halsted St , Chicago, IL
Ovo se ne propušta – đuska, đuska i samo đuska . Sad slušajte caku za ovaj klub: Ulaz se, uglavnom, ne plaća do ponoći, kad i nije neka gužva – a posle toga kreće prava ludnica sa sve vodenim prskalicama po podijumu (zato se i zove Hydrate). Dođite ovde pre ponoći i nećete platiti ulaz! Loša strana: zatvara se u 2 posle ponoći.
Cellblock
Notorious leather bar
Boystown - 3702 N Halsted St , Chicago, IL
Cellblock nije baš moja šoljica kafe, ali ako volite leather fazon, evo ga ovde. Ima nekoliko odvojenih delova: prednji je mešano levis/leather, a pozadi je kako ga zovu "serious leather". Treći deo je video bar.
Minibar Ultra Lounge & Cafe
Hip lounge with mixed crowd
Boystown - 3341 N Halsted St , Chicago, IL
Ovo je prepuno slatkih tipova koji većinu svesnog dela dana provode u teretani, i onda se ovde pokazuju. Mnogi se već odmah, čim uđu poskidaju do pola (kao vrućina je). Konobari i barmeni su tek preslatki i izvajani i svi su bez košulje... pretpostavljam da je zato ovde piće najskuplje – naplaćuju gledanje
Berlin
Alt dance club, party bar and performance space
Boystown - 954 W Belmont Ave , Chicago, IL
Berlin je čuveni klub u Boystown-u, tera neki futuristički izgled i stil... meni se muzika malo ne sviđa jer baš forsiraju eclectic mix i euro trash, ali zato ima dobrih Drag queen nastupa i drugih komičnih ili plesnih/muzičkih nastupa, pa volim ovde da svratim, bez obzira na muziku. Opet puno "naših" i ovde.
Touche
Cruisy leather bar
Rogers Park - 6412 N Clark St , Chicago, IL
Touche je pravi stari leather bar, kao što rekoh nisam baš u ovom fazonu, tako ovde još nisam bio, ali oni koji vole da se nalivaju pivom preporučuju ovo mesto pogotovo nedeljom kad organizuju "all-day Sunday beer bust". Pa sad ko voli...
Spin Nightclub
Twinky dance club with theme nights
Boystown - 800 W Belmont Ave , Chicago, IL
Ovo se isto ne propušta! Veliki klub, na više nivoa. Mlađi svet i što je interesantno dosta mešano mušo-žensko društvo. Ovde ima sve: od bara/kafea, bilijara do podijuma za igru, Drag queen nastupa, go-go momaka, video bimova, odlično ozvučenje... garantujem dobar provod (ali je mnogo bolje da dođete sa većim društvom – bolje ćete se provesti).

Ove ostale ću samo da izlistam jer su manje-više varijacija na temu gore navedenih, moja preporuka je definitivno prvo nešto od gore pomenutog, pa onda ovi ostali:

Lucky Horseshoe Lounge
Pop in to this male dancer bar
Boystown - 3169 N Halsted St , Chicago, IL

Hunters Nightclub
Popular bar and dance club in the 'burbs
Suburbs - 1932 E. Higgins Rd. , Elk Grove Village, IL
Ako se budete nastanili u predgradju, ovo je mesto u Elk Grove Village-u čuvenom delu Čikaga gde kamiondžije polažu CDL ili obnavljaju CDL dozvole. Ha, ha, nisam nikad ovde bio, ali bi bilo zanimljivo videti, da li neki od ovih naših truckera "slučajno svrati" ovde na pivo posle odlaska u CDL DMV
Big Chicks
Campy and fun neighborhood bar.
Uptown - 5024 N Sheridan Rd , Chicago, IL

Manhandler Saloon
Cruise bar with an active patio/backroom
Lakeview - 1948 N Halsted St , Chicago, IL

Buck's Saloon
Neighborhood sports bar
Boystown - 3439 N Halsted St , Chicago, IL

Crew Bar + Grill
Chicago's gay sports bar
Uptown - 4804 N Broadway St , Chicago, IL

@mosphere
Dive bar & dance spot with weekend go-gos
Andersonville - 5355 N Clark St , Chicago, IL

Little Jim's Tavern
Boystown's first neighborhood bar
Boystown - 3501 N Halsted St , Chicago, IL

Scarlet
Sophisticated lounge attracts a wide crowd
Boystown - 3320 N Halsted St , Chicago, IL

Toliko o gej Čikagu za ovaj put, slobodno dopunite ili ispravite ako mislite da nešto fali ili vi imate drugačiji doživljaj nekog mesta – ovo je manje-više subjektivan prikaz iz mog ugla.