Svrha foruma je da ljudi razmene iskusta i korisne savete, ako ih imaju. Nažalost, ono što bismo mi voleli da bude ili kako mi zamišljamo da bi nešto trebalo da funkcioniše često nije tako u stvarnosti. I jako je opasno servirati drugima kao savet nešto što nije istina. Lepo je što neki imaju beskrajno i nekritično poverenje u crkvu, što zamišljaju da će neko tamo da se polomi da im pomogne da nađu stan, kupe kola i srede se u Americi ali realnost nije takva i ja tu moram da reagujem. Još je najbolje što takve savete odvažno daju ljudi koji sede negde u Bosni i odande zamišljaju kako stvari funkcionišu u Americi, i kad neko odavde pokuša da skrene pažnju na realno stanje stvari vi krenete da vređate. Vređanje drugih komentatora u nedostatku argumenata, neće promeniti stanje stvari na terenu, i bolje da se uzdržite nego da moramo to da čitamo. Zar zaista mislite da ste prvi koji su se setili da uhvate za slamku zvanu crkva?
Ljude koji dolaze sa zelenom kartom, a nemaju nikoga ovde, posavetovao bi da se oslanjaju prvenstveno na sebe - dovoljno ste pametni i sposobni da uspešno isplanirate i realizujete dolazak i bez ičije pomoći. Nemojte da budete žrtva nekakvih strahova ili da padate na priče drugih ljudi tipa: "Jao kako ćeš sam/a tamo" i slično. Ja sam jedan od ljudi koji nije imao nikoga kada je dolazio i mogu slobodno da kažem da sam vrlo uspešan emigrant u svakom pogledu. Već smo pisali kako da pretražujete stanove preko Interneta, koji delovi grada su preporučeni za život, ima konkretnih saveta i za kupovimu automobila, traženje posla i ostalo. Na kraju krajeva iako ne uspete da nađete stan preko Interneta odande, tu su ovi hotelčići tipa "Extended Stay" (gugluj:
Extended Stay Hotels) koji inače koriste ljudi koji poslom dolaze na duže vreme u drugi grad pa im treba boravak dok ne nađu stan ili ne završe projekat. Bukiraju se takođe preko Interneta. Vama će služiti za prvo vreme u iste svrhe. Rent-a-car možete i iz Srbije da bukirate na aerodromu na koji slećete, pa ne mora niko da vas čeka, međunarodna dozvola vam važi 6 meseci i iznajmljuju auto na međunarodnu dozvolu, bez problema. Verujte u sebe, dobro sve isplanirajte - uložite vreme malo u istaživanje, čuvajte se neproverenih informacija i bićete OK