View Single Post
Staro 15.04.2013, 04:56
Sima's Avatar
Sima Sima je offline
Drug član

Datum prijave: 06.06.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik trcilolatrci Prikaz poruke
Dragi Simo, hvala na iscrpnom odgovoru!
da, procitah o tom zakonu koji bi trebalo da se izglasa, no, rekoh da i vas sa foruma pitam kako stvati stoje po tom pitanju

Zanima me, da li bi neko mogao, ili Vi Simo, da mi objasnite malo oko tih ''detalja'' za mogucnost dobijanja papira?ja jedino mogu da ostavim svoj e-mail, ako sme javno da se ostavlja (no,ipak nek to bude krajnje resenje, zbog raznih ludjaka ))))
Sto se tice mog dokazivanja da sam lezbejka, to mi u licnoj karti ne pise))))))salim se ja malo, elem, ja nisam clan niti jednog LGBT pokreta, tipa
Kvirije, ili pak Labrisa, itd..zasto?vrlo je jednostavno, iz istog razloga sto nisam clan niti jedne politicke stranke, ne volim kolektivna udruzenja, iako podrzavam ideologiju, a drugo stvarno nisam psiho strejt devojka koja je hoce da se dokopa Amerike po svaku cenu,pa sada pisem na ovom forumu (mada, verujem da i takvih slucajeva ima), sto se tice moje drage, ona u Americi ne zna nikog ko je gay, a da je iz Srbije, Balkana uopste, njene prijateljice su Amerikanke.. Dakako da sam mislila i o studentskoj vizi kao jednoj od solucija, jer svakako planiram da upisem u jednom trenutku doktorske studije u SAD.

E, sad, ako bi neko mogao da mi obrazlozi i da vise informacija o ovome o cemu je Sima pisao,tj.o mogucnosti dobijanja papira u SAD, kao pripadnica LGBT zajednice bicu vrlo zahvalna!

Mislim da tebi i ostalim gejevima koji planiraju u USA nije u interesu da se o ovome na forumu javno piše. A evo zašto:

Na ovom forumu se već u temi "Kako doći do Amerike na druge načine" vrlo detaljno raspravljalo kao na ilegalan način doći i ostati u Americi, tako da je očigledno da ima ljudi koji ne prezaju ni od čega i ja ne želim ovde da prevarantima dajem ideje.

Evo na primer: Zbog takvih likova ni u Ilinoisu, koji je bio jedina država u Americi koja je izdavala strancima vožačke dozvole bez restrikcija, od septembra više ne može da se izvadi vozačka dozvola kao što je nekad mogla.

Za celu ovu situaciju su zaslužni baš naši sa Work and Travel programa koji su krajem avgusta došli organizovano sa istočne obale (DC area), svi sa falsifikovanom papirologijom za dobijanje dokumenata. Svima je na tim falsifikatima bila ista adresa (neko je sve to hteo da smandrlja na brzinu u Photoshop-u pa se nije baktao da bar promeni adrese ili da ih pošalje u različite DMV kancelarije), i svi su onako kao ovce u DMV-u stali u red jedan iza drugog...

Epilog: službenici u DMV-u su provalili, pozvali policiju, 14 naših pohapšenih (ostali se razbežali), a iz Springfilda je zatim početkom septembra stigao dopis u sve DMV punktove da je procedura pooštrena u svim kategorijama ne-imigranata: Dokumenta se izdaju samo ukoliko dokažu da su u USA legalno proveli 6 meseci i da imaju dokument koji pokazuje da će u USA ostati legalno još 12 meseci. Tako je i poslednja luka u USA u kojoj su još i ovako i onako dobijana dokumenta više ne postoji. (Detaljnije na temi: "Trucking in USA")

Zato mislim da je dovoljno da ti javno kažem da postoji legalan način za pripadnike LGBT zajednice da dobiju zelenu kartu i da gotovo nema geja koji nema papire u Americi (sem nekolicine tužnih primera jer se nisu angažovali na vreme - postoji zakonski rok kad mora da se započne procedura od ulaska u Ameriku).

Lako je reći: "Ja se družim samo sa Amerikancima, ja ne znam". Mislim da treba da se angažujete malo oko tako važne stvari, informacija postoji u LGBT zajednici i organizacijama - nevezano da li znate nekoga iz Srbije ili ne.