Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ivy
Pisma (potencijalnih) imigranata američkim političarima ne znače ništa. Da dobiju šleper pisama svojih birača, to je druga stvar. 
|
I imigranti koji su stekli pravo glasa su biraci, i svaki od njih ima dio porodice, familije, rodjake ili prijatelje koji bi takodje imigrirali, a od njih neki i hoce pa ce i oni jednom postati dio glasackog tijela.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ASSI
Ko ce da lobira izmenu oko DV? Budimo realni, ono sto se dogovori grupa oko DV ide do kraja, nema ko da gura izmene. Jedina opcija je da se novi predlog ne svidi meksikancima, tacnije njihovim ilegalnim emigrantima, pa da njihov lobi srusi ceo predlog zakona.
|
Ako meksikanci budu lobirali, u krajnjem slucaju mogu izvuci nesto sto uglavnom ili samo njima ide u prilog, a ne svima nama.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana
Senatori su izabrani od strane nas ovde i ako ne slusaju nas, koga ce onda? Ko ce da ih izabere sledeci put? Ako ne obracaju paznju - kao sto republikanci nisu na imigrante, onda se gube izbori.
No... ono sto je bitno je da je ovaj predlog Zakona drugaciji. Ovaj predlog prolazi - pitanje je samo sa ili bez DV.
...
Ja sam za usaglaseno delovanje - ja sve jedno saljem pisma, pitanje je samo da li cemo koordinirano ili ne.
|
Zana, hvala na pojasnjenjima i linkovima. Ja cu ih takodje sigurno napisati i poslati. A grupna akcija je svakako bolji potez, pogotovo da se ta inicijativa posalje i na druge immi stranice. Pitanje je samo da li da ih pisemo svako za sebe ili koordinirano napisemo pisma cija je sustina ista, a da to bude i malo personalizirano. Ne cisto copy-paste, da izgleda kao obican spam. I smatram da bi to trebalo napisati s ciljem da oni vide benefits od nase imigracije, gdje je svaki nas imigrant doprinos podizanju kvaliteta americkog drustva, a ne da slusaju jadikovke i kako nam je ovdje lose.