View Single Post
Staro 21.04.2013, 18:30
Isabela Isabela je offline
Član

Datum prijave: 20.04.2013
YU lokacija: Zenica, BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=landlord;37735]Cao Isabela,

dobro dosla na forum.
Pitanje ti je dosta siroko i ne znam sta bih ti rekao.
Selidba na drugi kontinent nije nimalo laka i pogotovo jer ostavljas jedan zivot koji si do tada imalai sve pocinjes iz pocetka. Onda imas taj neki kulturni sok kad tek dodjes. Ja se na to sve jos uvijek navikavam i nakon 4 godine. :)

JA sam posao u struci nasao nakon 4 mjeseca, dok je moja supruga imala vise srece i nasla je posao jako brzo. Mislim da je 19. dan pocela da radi.
Sto se tice posla sve je stvar srece i onoga sta znas da radis.
Ako imas nekih konkretnijih pitanaj pitaj slobodno.
Jesi ti dobila green card ili si tek aplicirala?[/QUOTE]

Ćao,

Prije svega iskreno ti hvala na odgovoru. Aplicirala sam pa šta bude. Situacija U Zenici u pogledu traženja posla nije baš sjajna za visoko obrazovan kadar, a oduvijek me gušilo to što se ne mogu u nečemu ostvariti. Ne bih mi bio problem živjeti bilo gdje u svijetu, samo mi je pristutna doza opreza jer došla bih sa manjim kapitalom, nemam nikoga tamo, samo muž i ja, imamo fakultet, govorimo dosta dobro engleski i zanimalo me je koliko našim ljudima okvirno treba da nađu posao, što si mi izuzetno ljubazno odgovorio.
Tebi i tvojoj cijenjenoj supruzi želim svako dobro u USA. Inače jesmo li mi komšije Sarajevo-Zenica.

Pozdrav