View Single Post
Staro 02.05.2013, 15:52
VectorZz VectorZz je offline
Član

Datum prijave: 26.04.2013
Nepromenjeno

Pozdrav , ja sam nov ovde i imam par pitanja

Trenutno sam student Saobracajnog fakulteta u Bg-u, i trenutno gledam kako da se prebacim (transfer) na neki univerzitet u USA, znam za opciju community collega, al trenutno se nema bas toliko para, za dodatne troskove pored stanarine i skolarine. Interesuje me da li postoje neke stipendije za internacionalne studente, inace igram americki fudbal, vec par godina, a nemam bas neki prosek , prva godina 7.1, a sa zadnjeg semestra 8.0 . Inace video sam da postoje neki pristupacni loan grants, za studente uz cosigner-a, ali to je naravno ne moguce, posto od rodbine imam samo dalju babu u Milwaukee, a pitanje je dal je ziva. Nekako trenutno me interesuju dva univerziteta, Syracuse University i San Diego State University , na oba cu aplicirati za sledecu godinu, posto moram preko leta odraditi TOEFL , inace engleski mi je solidan, sa tim nemam bas puno problema, posto sam imao americke saigrace i trenere. Koliko prilikom aplikacije znaci cover letter i recommendation letter, s' obzirom, da preporuke mogu uzeti od nekih "top" profesora iz oblasti saobracaja na prostorima jugoistocne evrope, kao i od bivsih i sadasnjih saigraca koji su pohadjali D1 skole. Zna li neko kako se priznaju ispiti odavde? posto da kazemo od nekih jacih predmeta, imao sam Mat1 , Mat2 , Osnove elektrotehnike, Fizika, Mehanika, Verovatnoca i Statistika, Programiranje (VB, MsAccess) , inzenjersko crtanje CAD, i par strucnih predmeta

@vuxanne

Cek, koliko sam skontao , ti se profesor na nekom univerzitetu? Ako jesi moze li se znati na kom i ako ti nije tesko , mozes li saznati kako se priznaju predmeti
Reply With Quote