View Single Post
Staro 02.05.2013, 23:03
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Datum prijave: 07.10.2012
US lokacija: Gdje god je bolje nego ovdje
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ASSI Prikaz poruke
Bas tako.
Najbolje sto se u ovoj situaciji moze izvuci za igrace lutrije koji ne budu izvuceni ovog prvog maja je da proces dogovaranja i glasanja pred kongresom i uopste kompletna ta birokratija koju prati izglasavanje zakona uspori toliko da se doceka prijavljivanje za dv-2015 jer koliko sam ja shvatio procese koji su zapoceti nece obarati.

E sad, postavlja se pitanje, ako budu zatrpani mailovima, da li ce ih to usporavati jer ce hteti da sve iscitaju i cuju misljenja ili ce ih to pozurivati da sto pre prekinu spam koji im zatrpava mail box.
Mislim da se o prijedlogu glasa u junu. Bilo bi dobro da se rasprava malo razvuce i da se novi imigracioni zakon ne donese do usvajanja budzeta za novu fiskalnu godinu(2015) sto bi valjda trebalo da bude do pocetka oktobra.

Na drugu stranu, to opet ne znaci da cemo mi, koji bi zeljeli jos jednu sansu slijedece godine, biti izvuceni. Mozda to samo produzava agoniju.

Neki od nas su vec poslali pisma na par adresa ali je gospodarima sudbine lutrije bitno misljenje njihove domace javnosti i naravno, njihovih predstavnika. Nesto ce se sigurno promjeniti, a sta, mislim da cemo imati jasniju sliku za mjesec-dva.

Citao sam da senat drze republikanci a kongres demokrate, i da bi 'gang of eight' zeljeli da zakon prodje u senatu sa bar 70 glasova a ne 61 koliko je minimum za prolazak, kako bi prije konacnog glasanja u kongresu poslali sliku i javnosti i kongresu da je velika vecina za takvo rjesenje.

Ostaje nam samo da cekamo i nadamo se.