Usporedba mjesecnih zivotnih troskova po gradovima
Znam da se na nekoliko threadova pisalo o troskovima u pojedinim gradovima, ali evo sad neka postoji i posebna tema o tome, radi lakse snalazenja i usporedbe. Srdjevic mozda moze prebaciti ostale postove o tome na ovu temu.
Prva pocinjem sa frendicom koja vise od godine dana zivi u Colorado Springsu, u Coloradu. Zamolila sam ju da mi napise svoje mjesecne troskove, pa evo kako to izgleda u praksi:
[QUOTE][B]Hej, evo ti nasi mjesecni troskovi koje si trazila[/B]
760 Najam stana (smanjit ce nam na 740 jer produzujemo ugovor i zele nam ocistiti tepihe besplatno)
35 Struja (Colorado Springs Utilities)
51 (Plin $21, voda $24, smece $6 - to placamo Epernayu)
110 (mobiteli, sada smo smanjili minute pa cemo vidjeti koliko ce biti, obicno je i vise od ovoga ako ja pretjeram sa porukama, a naplacuju mi i ono sto saljem u hrv. i ono sto dobivam, zadnji racun je bio 118)
Za 8. mjesec smo na groceries potrosili oko 650 dolara, na restorane 130 sto ukljucuje i kave, te kupnju u nekim trgovinama di kupujemo kavu.
Za gorivo u tom mjesecu smo potrosili 150 dolara na dva auta.
U Targetu sam potrosila oko 160 dolara na neke potrebne stvari, ukljucujuci robu, posteljinu, kozmetiku.
U Walgreensu ljekarni oko 50 dolara (nemam pojma na sta, mislim da smo tamo kupili ventilator i par sitnica)
Ne vidim nigdje da smo poceli placati osiguranja, javim kad to vidim.
Odlazak doktoru sa Emmom kada je u pitanju obicna viroza, pregled dodje 90 dolara, mi platimo 70 jer nam 20 pokrije osiguranje dok ne dodje do onih 600$ deductible pa oni sve placaju.
Svi preventivni pregledi su pokriveni; jednom godisnje kod doktora cjelokupan pregled, jednom godisnje kod ginekologa, ciscenje zubi i xray kod zubara.[/QUOTE]
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena 
U Americi od 3.12.2008.
|