View Single Post
Staro 08.05.2013, 13:53
godzillaa godzillaa je offline
Član

Datum prijave: 08.05.2013
Nepromenjeno

Pozdrav ekipa odlican forum.
Javljam se iz Hrvatske prijavljujem se trecu godinu i sada sam selektiran al neznam dal da skacem od srece ili placem od tuge hehe. Case Broj 13xxx idealno.

Naime sve je islo prema planu radilo se i skupljalo pare za to inace sam informaticar. U međuvremenu je posao otisao kjarcu kao i sve ostalo na balkanu i usteđevina se pocela trositi na trazenje posla po Njemackoj i učenje jezika jer iz kauca neide a GC je ipak lutrija . Na srecu nasao posao viza se rjesava i uskoro pocinjem raditi tako da ce se trosak amortizirati i bi ce za first step za Ameriku a pronalaska posla se ne bojim. No veci je problem sada donijeti odluku Amerika vs Njemacka sva sreca pa imam preko godinu dana vremena za odluku jer u proces ulazim. Otici u USA mi je san a i ovo je prilika koja se dobiva jednom u zivotu no sa druge strane uvjetno siguran posao i papiri u Njemackoj isto nije mala stvar. Isto tako cini mi se da su place u IT-u tu negdje iste ako ne i veće u Njemackoj.
Imam dva pitanjca:
Dali netko zna koliko se cca uzima od bruto place recimo u Kaliforniji?
Nakon koliko vremena od izdavanja vize se mora stupiti na tlo USA. Recimo viza se udari u Aprilu 2014 a planiram put u Septembru ili Decembru?

Hvala