Pozdrav svima i veliko hvala Meeloshu na detaljnim obavestenjima koja su mi pomogla oko cele GC procedure. Ja sam 16-og januara bila na intervjuu i prosla. Broj mi je bio ispod 10000 pa mislim da ima jos sansi da ce nekoga pozvati. Drugi koverat sam dobila 2 dana pred Novu Godinu tako da sam imala samo 2 i po nedelje do razgovora. Moram da obavestim sve koji su rodjeni na teritoriji bivse SFRJ a zive u Srbiji da se potvrda iz SUP-a u tom slucaju ceka mesec dana. Posto nisam imala toliko vremena ja sam u SUP-u kukala i molila i na kraju jurila vezu da bih dobila za par dana ali generalno se dugo ceka pa to trazite sto pre ako ste izvuceni. Cela procedura je u sustini ista kao sto je Meelosh opisao. Jedina razlika je sto ne traze 3/4 profil fotografiju vec samo anfas i sto je sve skuplje u odnosu na period kad je on dobio. Mene je lekarski pregled kostao 85$ a intervju 755$ i to sam morala odmah da platim bez obzira dobila ili ne.
Razgovor sam imala prvo s nasim covekom kome sam i predala sva dokumenta i to je trajalo par minuta a posle sam imala razgovor s amerikankom (na srpskom)koji je trajao oko 5 minuta. Svi su bili vrlo ljubazni i skroz je bilo opusteno. Ja sam cak u pasosu imala pecat da sam odbijena pre dve godine za turisticku vizu za SAD i ipak sam dobila GC.
Srecno svima!
|