Tema: Pomoć !!!
View Single Post
Staro 16.05.2013, 17:59
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik krle66 Prikaz poruke
U Srbiji sam završio Ekonomski fakultet i dobio zvanje diplomirani ekonomista. Da li neko zna , kako to trebam napisati u obrascima DSP-122 i DS-230 ? Hvala unapred
Pa pregledaj njihove sajtove na slicnim fakultetima npr. klikni

npr kao ovi:
"Our traditional B.A. in economics is designed to teach you the basic field. You may augment your book learning with an internship at a bank, brokerage house, or multinational corporation in the United States -- or in London if you decide to study in our London program.

Or you may choose the B.S. in applied economics, which adds business and speech communication courses to the mix. "

B.A. = Bachelor of Arts
B.S. = Bachelor of Science

a ako si zavrsio npr. Ekonomiju u Beogradu pogledaj na sajtu na Engleskom kako zovu kao npr. ovde klikni

Na osnovu njihovog zvanicnog sajta, diploma je Bachelor's degree in Economics, BSc (Econ). Dakle napisi B.S.

A mozes dodati dipl.ecc u zagradi ako je to ono kako ste pisali to diplomirani ekonomista. Ja sam na prijavi za vizu F1 napisala B.S. mada sam dipl.ing koji je u medjuvremenu po Bolonji konvertovan u master pa je sad M.S. Nije ti to toliko vazno, posle u rezimeu skontaj sta ces tacno da pises. Ja licno sad pisem dipl.ing-M.S. za tu svoju prvu petogodisnju diplomu.