[QUOTE=beli1991;3882]landlord hvala ti puno i odmah da te pitam kako cu znati da je moja slika ispravnog formata cuo sam da ima neka stranica i provjeri se velicina slike!jel mi mozes pomoci oko toga?i jos jedno jako vazno pitanje ovako ja hocu da prijavim preko mame svi da idemo znaci mama.tata,brat i ja!eh sad ja sam 1991 godiste i imam 17 godina a imam brata koji je rodjen 1987 godine i njemu ce sad 21 godina!eh sad je pitanje dali da ja njega stavim u aplikaciju kad budem prijavljivao ili ne??[/QUOTE]
Caos,
evo idemo redom.. ako citava porodica zeli da ide.. u USA, mozete uraditi dvije stvari.. da mama podnese jednu aplikaciju i ona je na toj aplikaciji Principal Applicant i ukljuci sve vas kao clanove porodice..
Drugu aplikaciju salje vas tata i na toj aplikaciji je on principal.. a vas ostale ukljuci u aplikaciju..
E sad, postoji mogucnost da i tvoj brat posalje aplikaciju.. ali u prvom momentu sa njim niko drugi ne bi mogao ici.. i mislim da je ovo najnepovoljnije.. rjesenje..
Eh, sad ti si ok sa godinama.. za brata cemo morati da prosurfamo malo pa da ti odgovorimo.. jer ima >= 21 godinu...
Postoji par opcija kada se on smatra.. "maloljetnim jos uvijek".. Mozda neko da ti javi ko se vise razumije od mene...
Na redu je.. provjera slike.. Kada pocne lutrija na njihovoj stranici ces imati photo validator.. samo uploadujes sliku.. i on ti kaze jel ok velicina i rezolucija.. odmah u jednom koraku provjeri sve 4 slike..
ako je to ok pocnes sa prijavom..
pitaj dalje..
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio